• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Fructele și legumele protejează pielea de razele ultraviolete

Fructele și legumele protejează pielea de razele ultraviolete
În România, anual, se înregistrează până la 2.000 de cazuri noi de cancer de piele, potrivit datelor Societății Române de Dermatologie. Soarele este principalul vinovat.

Curele de legume și fructe re­pre­zintă o bună metodă pentru apreveni efectele negative ale expunerii la soare, susținspecialiștii în dermato­logie. Potrivit acestora, cele intenscolorate precum loboda, salata roșie, căpșunile, cireșele șimorcovii au proprietăți benefice asupra dermei. Medicii spun căsunt bogate în vitamina A și protejează pielea împotrivaradicalilor liberi. De altfel, roșiile reduc cu peste 30 la sutăsensibilitatea tenului la radiațiile solare. Chiar dacă,transformat în indice de protecție solară, acest procent nu seridică decât la valoarea de 2-3, substanțele din tomate auavantajul de a acționa pe tot corpul și pe toată durata zilei.

Spanacul inhibă apariția cancerului de piele sau eventuala luirecidivare, susțin dermatologii. Acesta este bogat în antioxidanți,cunoscuți pentru efectele benefice împotriva radicalilor liberi. Înplus, datorită conținutului ridicat în vitaminele C și E, legumacrește rezistența pielii la radiațiile soarelui. Un alt alimentcare protejează der­ma de efectele negative ale razelor solare esteuleiul de pește. Studiile de specialitate au demonstrat că uleiulde pește previne apariția cancerului de piele. Somonul și heringulsunt benefici pentru combaterea efectelor negative ale razelorultraviolete, deoarece au o concentrație mare de acizi Omega 3.Specialiștii susțin că peștele abundă în acizi grași careacționează asupra sistemului imunitar, crescându-i rezistența lainfecții.

Cancerul de piele a devenit cel mai frecvent tip de cancer laom, aver­tizează Organizația Mondială a Sănă­tății (OMS). Potrivitdatelor OMS, anual, la nivel global, se înregistrează 60.000 dedecese cauzate de acest tip de cancer.

Inchide