GALERIE FOTO. Doi urși polari, surprinși în timp ce se jucau în apa rece ca gheața

Redactor:
Gândul
Doi urși polari de la Grădina Zoologică St. Felicien Wildlife, din Quebec, s-au bucurat de o baie în piscina cu apă rece ca gheața, relatează Daily Mail. Pentru deliciul fotografilor, cele două mamifere au înotat și s-au jucat împreună.

Doi urși polari de la Grădina Zoologică St. Felicien Wildlife, din Quebec, s-au bucurat de o baie în piscina cu apă rece ca gheața, relatează Daily Mail. Cele două mamifere au înotat și s-au jucat împreună, spre deliciul fotografilor.

În Canada trăiesc aproximativ 15.000 de urși polari, din totalul de 20.000 din lume. Aceștia mai pot fi găsiți în Alaska, Rusia, Groenlanda și Norvegia.

Cu pielea neagră și părul transparent, dând senzația că este alb, urșii polari pot alerga cu o viteză de 40 de kilometri pe oră.

Cercetătorii au descoperit că, anul acesta, un urs polar a înotat în continuu mai mult de 232 de ore, acoperind aproximativ 687 kilometri. Din cauza încălzirii globale, care a dus la topirea gheții marine, urșii sunt nevoiți să înoate pe distanțe din ce în ce mai mari, riscându-și astfel sănătatea. (Sorina Ionașc)

Inchide