• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

GALERIE FOTO: „Hai să creștem capre!”, „Moarte imperialiștilor americani, inamicii noștrii declarați”. Cum arată afișele de propagandă cu care este împânzită Coreea de Nord

Guvernul nord-coreean a lansat două postere de propagandă pentru a spriji sezonul recoltei, dar și pentru a promova capitala Pyongyang

Guvernul nord-coreean a lansat două noi postere de propagandă pentru a spriji sezonul recoltei, dar și pentru a promova capitala Pyongyang. Cele două afișe care ilustrează doi cetățeni motivați și optimiști sunt în contrast cu informațiile venite din Coreea de Nord conform cărora țara s-ar putea confrunta cu foamete dacă recolta de anul acesta va fi la fel de slabă, cum se anticipează în prezent, relatează Business Insider.

Afișul din stânga, menit să încurajeze creșterea recoltelor, potrivit presei nord-coreene, a fost lansat sub sloganul „Să susținem cu toții recoltele!”, în timp ce posterul din stânga îi invită pe cetățeni să transforme Pyongyang-ul, „capitala revoluției, într-un oraș de primă clasă!”.

Specialiștii sunt de părere că momentul ales pentru lansarea celor două afișe nu este unul întâmplător și are legătură cu previziunile pesimiste legate de performanțele economice ale țării și de recolta slabă din acest an. „Cel mai probabil, au o problemă mare cu revolta și sunt îngrijorați în legătură cu creșterea economică. Adevărul este că ar trebui să fie îngrijorați în legătură cu cele două aspecte, având în vedere că sunt în pragul unei noi crize alimentare, iar economia nu o duce deloc bine, în contextul în care, în 2012, când se vor aniversa 100 de ani de la nașterea fondatorului Kim Il Sung, statul își dorea să fie unul puternic și prosper”, susține Nicholas Eberstadt, analist pe probleme de politică economică în cadrul Institutului American Enterprise, citat de Daily Caller.

Jurnaliștii de la Business Insider au realizat o galerie foto mai amplă cu mesajele de propagandă care circulă în Coreea de Nord.

„Moarte imperialiștilor americani, inamicii noștrii declarați”

„Când suntem provocați la un război al agresivității, vom riposta , începând cu Statele Unite”

„Când spunem că o vom face, ne ținem de cuvânt. Nu vorbim în zadar”

„Statele Unite sunt cu adevărat o axă a răului”

„Nu uitați de lupii imperialiști din Statele Unite!”

„Hai să creștem capre!”

„Hai să izgonim imperialiștii americani și să reunim patria!”

„Prevenire, mai multă prevenire. Haideți să instituim un sistem veterinar pentru prevenirea epidemiilor!”

Inchide