GALERIE FOTO. IMAGINILE care îl arată pe Hitler așa cum nu l-ai mai văzut. De ce au fost interzise

Redactor:
Laura Holban
Un album cu imagini nemaivăzute îl arată pe conducătorul german Hitler repetându-și faimoasele discursuri.

Un album cu imagini nemaivăzute îl arată pe conducătorul german Hitler repetându-și faimoasele discursuri. Mai exact este vorba de nouă fotografii care îl întruchipează pe Fuhrer exersând gesturi și expresii faciale, imaginile fiind surprinse pentru ca acesta să se poată vedea așa cum publicul german îl vede vorbind de la tribună, scrie Daily Mail.

Aceste instantanee realizate de către fotograful său personal, Heinrich Hoffman, îl ajutau pe conducătorul nazist să decidă ce alte elemente sunt necesare pentru a transmite mesajul către ascultătorii săi.

Hitler a interzis ca aceste fotografii, surprinse la sfârșitul anilor 1920, să fie făcute publice, deoarece imaginile îl arată fie cu pumnul încleștat, fie indicând către audiență, cu o mimică furioasă. Imaginile acestea erau, din punctul de vedere al conducătorului nazist, „sub demnitatea sa” și ridicole.

Odată cu setul de imagini realizate la repetițiile monologurilor lui Hitler, a ieșit la iveală și o fotografie cu Fuhrerul pozând lângă un copac cu o pereche de pantaloni bufanți până deasupra genunchilor, dar și o altă imagine cu acesta purtând o bască SA, numele prescurtat dat trupelor lui Hitler.

Fotografiile nu au mai fost de găsit după ce au dispărut din studioul lui Hoffmann odată ce fotograful a fost arestat la sfârșitul războiului. Ulterior au apărut într-un mic volum de memorii intitulat „Hitler was my friend”, publicat în preajma anilor 1950.

„Cu ocazia acestor fotografii, îl vedem pe Hitler comportându-se ca un bufon, însă mulțumită carismei și acestor discursuri, a reușit să îi păcălească pe mulți că îi va duce departe. A fost un orator care vrăjea publicul, iar aceste fotografii arată cât de mult se străduia pentru aceste discursuri”, a explicat istoricul Roger Moorhouse, cel care a scris introducerea unei cărți despre conducătorul german.

Inchide