• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

GALERIE FOTO: Rușii construiesc un hotel în spațiu. Cât îi va costa pe turiști o vacanță pe orbită

Călătoria către hotelul aflat pe orbită se va face cu o rachetă Soyuz și va dura două zile

Rușii plănuiesc să deschidă un hotel spațial în 2016, iar condițiile oferite turiștilor sunt mai bune decât cele de pe Stația Spațială Internațională, scrie Daily Mail.

Călătoria către hotelul aflat pe orbită se va face cu o rachetă Soyuz și va dura două zile. Cazarea timp de cinci zile în spațiu va costa 114.000 de euro, însă drumul dus-întors va scoate din buzunarele turiștilor circa 570.000 de euro.

Hotelul spațial va fi poziționat la 350 km distanță de Pământ, iar turiștii vor fi „cazați” în patru cabine cu hublouri uriașe prin care vor putea admira Terra. Ei pot alege să doarmă în paturi poziționate orizontal sau vertical, având în vedere că se vor afla într-un mediu lipsit de gravitație.

Turiștii vor cina cu astronauții care îi vor însoți în călătorie, iar mâncarea lor va fi preparată pe Pământ și încălzită la microunde în hotelul din spațiu. Turiștii vor putea mânca legume cu ciuperci, piure, supă de cartofi sau compot de prune și vor putea bea apă minerală și sucuri de fructe. Alcoolul este însă strict interzis în spațiu.

Toaletele din hotelul spațial vor folosi aer în loc de apă. Toată apa va fi reciclată iar aerul din cabine este filtrat la intervale regulate pentru a îndepărta mirosurile și bacteriile. „Modulul pe care îl vom construi nu va semăna cu Stația Spațială Internațională, un hotel trebuie să ofere confort și să aibă o vedere superbă asupra Pământului”, spune Sergei Kostenko, directorul de la Orbital Technologies, co,mpania care va construi hotelul spațial.

Turiștii care își vor avea parte o asemenea extravaganță vor fi atât oameni cu bani cât și angajați ai unor companii care fac cercetări în spațiu. Hotelul va putea fi folosit și de astronauții de pe Stația Spațială Internațională în cazuri de urgență.

Inchide