• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Gelul contraceptiv ar putea înlocui pilula clasică

Gelul contraceptiv ar putea înlocui pilula clasică
Pastilele contraceptive ar putea fi înlocuite de un gel, care are aceleași proprietăți ca și pilula, respectiv previne o sarcină nedorită, informează „The Guardian".

Pastilele contraceptive ar putea fi înlocuite de un gel, careare aceleași proprietăți ca și pilula, respectiv previne o sarcinănedorită, informează „The Guardian”. Potrivit oamenilor de științăamericani, gelul se aplică pe piele o dată pe zi, pentru a eliberaîn organism hormonii care inhibă reproducerea.Studiul realizat peun grup de femei, cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, aratăcă noua metodă contraceptivă are mai puține efecte adverse decâtpilula clasică. De-a lungul monitorizării, voluntarele nu auraportat dureri de cap, stări de greață sau luarea în greutate,efecte des întâlnite în cazul pastilelor contraceptive.

„Doza optimă pentru ca această metodă să aibă efect este de 3miligrame de gel, care este aplicat pe piele o singură dată pe zi.Tratamentul este același ca în cazul pastilelor: pacientele facpauză de șapte zile, după 21 de zile de administrare”, explică dr.Ruth Merkatz, coordonatorul studiului. Potrivit sta­tis­ticilor dinMarea Bri­tanie, 3 milioa­ne de femei fo­losesc pastilecon­traceptive, deși o mare parte dintre ele se declară nemulțumitede efectele adverse apărute după un astfel de tratament.

Citește și..
Inchide