Gina Bradea dezvăluie secretul celui mai cremos piure. Ingredientul care schimbă complet gustul.
Gina Bradea, una dintre cele mai cunoscute gospodine din România, a dezvăluit secretul celui mai cremos și delicios piure, care poate fi servit alături de o friptură bine pătrunsă.
Ingredientul la care apelează celebra bucătăreasă se regăsește în aproape orice bucătărie, scrie fanatik.ro.
Gina Bradea are un număr impresionant de urmăritori și tot ceea ce gătește arată foarte apetisant.
Cei mai mulți internauți folosesc rețetele sale, pentru a-și impresiona cunoscuții. Ce se pune în cel mai pufos și savuros piure? Ingredientul secret este smântâna, în loc de lapte.
„V-aduc ceva simplu, dar cu gust de acasă: piure de cartofi cu unt și smântână – cremos, pufos și plin de aromă! Nu-i doar un piure, e o mângâiere pentru suflet.
Îl fac exact cum îl pregătea bunica în zilele bune: din cartofi fainosi, unt gras, smântână de casă și muuultă dragoste. Fără lapte, fără grabă, fără prafuri la plic!”, a scris vedeta pe contul de Instagram.
Gina Bradea prepară piureul din cartofi cu coaja galbenă. Gospodina folosește 1 kg de cartofi pe care îi curăță și îi taie cubulețe.
Îi pune la fiert în suficientă apă, adaugă un praf de sare și îi lasă să fiarbă până dau în clocot. Îndepărtează spuma care se formează la suprafață și după ce dă apa în clocot mai lasă cartofii pe aragaz 30 de minute.
Îi strecoară bine și îi pasează alături de 60-100 grame de unt și o lingură cu vârf de smântână cu conținut gras.
Gina Bradea amestecă totul bine și rezultă un piure de-a dreptul savuros. Pentru un plus de gust, bucătăreasa recomandă adăugarea de puțină nucșoară.
Celebra Gina Bradea a dezvăluit care a fost meniul de Paște. Cea supranumită „Profa de gătit” nu a pregătit carne de miel, dar invitații nu au rămas nemâncați, ci, dimpotrivă, s-au ghiftuit.
Sursa foto: Capturi Facebook Pofta buna cu Gina Bradea