Homosexualitatea în showbiz. Ultimul în clubul gay: Ricky Martin

Homosexualitatea în showbiz. Ultimul în clubul gay: Ricky Martin
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 24/04/2012, 06:08

În lumea complicată a show-ului, asumarea orientării sexuale e ochestiune de marketing. Totul depinde de imaginea pe care ți-aicreat-o și pe care ții s-o păstrezi. Dacă te-ai lansat ca machoabsolut, sfărâmător de inimi feminine, nu te poți afișa la brațulvreunui june la fel de musculos ca și tine.

Dacă publicul căruia i te adresezi e format cu precădere dinliceene care se visează în brațele tale, nu e tocmai profitabil săpovestești despre povestea ta de iubire cu un domn. Dacă,dimpotrivă, eticheta care ți s-a pus e una de nonconformist sadea,al cărui succes nu ține de sexul publicului, e destul de simplusă-ți admiți alegerile.

Un homosexual celebru nevoit să păstreze tăcerea, preț de douădecenii, asupra condiției sale, a fost „frumușelul” George Michael,care făcea femeile să ofteze în vreme ce se mișca pe scenă, în anii’80, purtând tricouri mulate și șort pastelat. Abia după zeci demilioane de albume vândute și notorietatea planetară trecută încont, George a admis că nu e și nu va fi atras de niciuna dintrelocuitoarele Terrei.

Și pentru Lance Bass, membru al faimosului „boy band” N’Sync,homosexualitatea recunoscută ar fi fost un impediment: și-ar fidezamăgit crunt fanele îndrăgostite de el, admițând că preferăbărbații. A făcut-o abia după ce proiectul muzical cu care adevenit celebru a devenit de domeniul istoriei.

Ricky Martin, cel mai proaspăt intrat în club, a așteptat săajungă într-un moment în care nu mai are multe de pierdut, pentru adeclara deschis că e „un mândru homosexual norocos”. N-a mai scosun album din 2005, a lăsat cariera în planul doi (ocupându-se cuprecădere de creșterea celor doi copii proveniți de la o mamăsurogat), iar liniștea financiară îi e de mult asigurată.

În schimb, oameni precum Freddie Mercury, Elton John, BoyGeorge, Michael Stipe (solistul supergrupului R.E.M.), componențiitrupelor Erasure și Pet Shop Boys, al căror succes financiar n-adepins de păstrarea unei aparențe anume, nu și-au ascuns interesulpentru exponenții de același sex. Oricum, la început de veac XXI,umanitatea e mult mai relaxată: despre Adam Lambert, cel mai recent”American Idol”, votat de milioane de telespectatori din SUA, seștie deja că este gay.

Lumea filmului și „paradisul” modei

Jean Marais, Rupert Everett, sir Ian McKellen, RichardChamberlain sunt câțiva dintre actorii cunoscuți în întreaga lume,despre care s-a aflat că sunt homosexuali. În cazul unora (Everett,de pildă) acest detaliu personal se cunoaște de mult, în al altora- cum e cel al lui Chamberlain – a fost nevoie de înțelepciuneavârstei a treia pentru gestul categoric al recunoașteriipublice.

În lumea modei, un designer gay nu e nici pe departe o raritate.Industria este plină de astfel de celebrități. Despre Yves SaintLaurent, veritabil guru al acestei zone artistice, s-a știut”dintotdeauna” că este homosexual. Totuși, creatorul și-arecunoscut public orientarea abia în 1991, la 56 de ani, într-uninterviu acordat ziarului „Le Figaro”.

Gianni Versace, Jean Paul Gaultier, John Galliano, AlexanderMcQueen, Domenico Dolce și Stefano Gabbana, de la casa care lepoartă numele, Isaac Mizrahi sunt alți homosexuali de marcă aiariei populate cu femei superbe.

Lesbiene celebre

Cântărețele Tracy Chapman și Melissa Etheridge, actrițele AnneHeche, Lily Tomlin, Ellen DeGeneres și Portia de Rossi (care s-auși căsătorit) și starul tv Rosie O’Donnell sunt unele dintre celemai cunoscute lesbiene.

Portia de Rossi e un caz aparte în lumea acestei minorități.Considerată multă vreme o bombă sexy, blonda statuară a avut multde furcă până să fie considerată lesbiană: „Mi-a luat mult să-iconving pe ceilalți că sunt gay. Într-o primă fază, trăiești cuspaima că nu vei fi acceptat, apoi – când îți faci curaj să lespui, te trezești că-ți aruncă «Nu te cred!». A fost de-a dreptulenervant”.

Cynthia Nixon, Miranda din „Sex and the City”, a uimitmilioanele de fani în 2004, când, după o relație de 15 ani și doicopii făcuți cu un profesor de engleză, a început o legătură cu ofemeie.

N-a fost doar un moft: actrița și activista pentru educațieChristine Marinoni sunt împreună și astăzi. În ultimii ani, Cynthiaa devenit un fervent susținător al cauzelor comunității gay.

Ai noștri

România n-a excelat niciodată la capitolul toleranță, așa căorientarea sexuală minoritară a artiștilor a rămas, mai degrabă, lastadiul de zvon. Cel mai celebru caz de dinainte de ’90 a fost alregretatului muzician Ioan Luchian Mihalea.

Despre fondatorul și conducătorul apreciatului grup Song s-aspus că ar fi fost homosexual, însă văduva lui continuă să nege,chiar și după 16 ani de la asasinarea lui, aceste teorii.

În ultimii ani, nația a devenit, totuși, mai îngăduitoare. Așase face că, pe lângă cântăreții, designerii și actorii despre caredoar se șoptește că ar fi gay, există și vedete care și-au asumataceastă condiție.

Creatorul Răzvan Ciobanu și prezentatorul tv Mircea Solcanu suntdouă personaje cunoscute care și-au declarat deschis orientarea.N-a fost deloc simplu: „Când eu m-am hotărât să spun adevărul, amfăcut-o în fața unei țări întregi. Mama a aflat adevărul de latelevizor și a plâns”, declara, la momentul dezvăluirii,Solcanu.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
Amenzi URIAŞE pentru greşeli minore din trafic! Toţi ŞOFERII trebuie să fie atenţi la aceste...
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Cadavrele a 20 de mineri ilegali au fost găsite lângă o mină de aur abandonată...
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ajutoare de 2.000 de EURO pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
Moșii de vară 2021. Ce este total interzis să faci de Sâmbăta Morților
Întâmplarea-emblemă pentru România. Bătrânul care a început să plângă că nu a avut bani de...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...