Homosexualitatea în showbiz. Ultimul în clubul gay: Ricky Martin

Homosexualitatea în showbiz. Ultimul în clubul gay: Ricky Martin
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 24/04/2012, 06:08

În lumea complicată a show-ului, asumarea orientării sexuale e ochestiune de marketing. Totul depinde de imaginea pe care ți-aicreat-o și pe care ții s-o păstrezi. Dacă te-ai lansat ca machoabsolut, sfărâmător de inimi feminine, nu te poți afișa la brațulvreunui june la fel de musculos ca și tine.

Dacă publicul căruia i te adresezi e format cu precădere dinliceene care se visează în brațele tale, nu e tocmai profitabil săpovestești despre povestea ta de iubire cu un domn. Dacă,dimpotrivă, eticheta care ți s-a pus e una de nonconformist sadea,al cărui succes nu ține de sexul publicului, e destul de simplusă-ți admiți alegerile.

Un homosexual celebru nevoit să păstreze tăcerea, preț de douădecenii, asupra condiției sale, a fost „frumușelul” George Michael,care făcea femeile să ofteze în vreme ce se mișca pe scenă, în anii’80, purtând tricouri mulate și șort pastelat. Abia după zeci demilioane de albume vândute și notorietatea planetară trecută încont, George a admis că nu e și nu va fi atras de niciuna dintrelocuitoarele Terrei.

Și pentru Lance Bass, membru al faimosului „boy band” N’Sync,homosexualitatea recunoscută ar fi fost un impediment: și-ar fidezamăgit crunt fanele îndrăgostite de el, admițând că preferăbărbații. A făcut-o abia după ce proiectul muzical cu care adevenit celebru a devenit de domeniul istoriei.

Ricky Martin, cel mai proaspăt intrat în club, a așteptat săajungă într-un moment în care nu mai are multe de pierdut, pentru adeclara deschis că e „un mândru homosexual norocos”. N-a mai scosun album din 2005, a lăsat cariera în planul doi (ocupându-se cuprecădere de creșterea celor doi copii proveniți de la o mamăsurogat), iar liniștea financiară îi e de mult asigurată.

În schimb, oameni precum Freddie Mercury, Elton John, BoyGeorge, Michael Stipe (solistul supergrupului R.E.M.), componențiitrupelor Erasure și Pet Shop Boys, al căror succes financiar n-adepins de păstrarea unei aparențe anume, nu și-au ascuns interesulpentru exponenții de același sex. Oricum, la început de veac XXI,umanitatea e mult mai relaxată: despre Adam Lambert, cel mai recent”American Idol”, votat de milioane de telespectatori din SUA, seștie deja că este gay.

Lumea filmului și „paradisul” modei

Jean Marais, Rupert Everett, sir Ian McKellen, RichardChamberlain sunt câțiva dintre actorii cunoscuți în întreaga lume,despre care s-a aflat că sunt homosexuali. În cazul unora (Everett,de pildă) acest detaliu personal se cunoaște de mult, în al altora- cum e cel al lui Chamberlain – a fost nevoie de înțelepciuneavârstei a treia pentru gestul categoric al recunoașteriipublice.

În lumea modei, un designer gay nu e nici pe departe o raritate.Industria este plină de astfel de celebrități. Despre Yves SaintLaurent, veritabil guru al acestei zone artistice, s-a știut”dintotdeauna” că este homosexual. Totuși, creatorul și-arecunoscut public orientarea abia în 1991, la 56 de ani, într-uninterviu acordat ziarului „Le Figaro”.

Gianni Versace, Jean Paul Gaultier, John Galliano, AlexanderMcQueen, Domenico Dolce și Stefano Gabbana, de la casa care lepoartă numele, Isaac Mizrahi sunt alți homosexuali de marcă aiariei populate cu femei superbe.

Lesbiene celebre

Cântărețele Tracy Chapman și Melissa Etheridge, actrițele AnneHeche, Lily Tomlin, Ellen DeGeneres și Portia de Rossi (care s-auși căsătorit) și starul tv Rosie O’Donnell sunt unele dintre celemai cunoscute lesbiene.

Portia de Rossi e un caz aparte în lumea acestei minorități.Considerată multă vreme o bombă sexy, blonda statuară a avut multde furcă până să fie considerată lesbiană: „Mi-a luat mult să-iconving pe ceilalți că sunt gay. Într-o primă fază, trăiești cuspaima că nu vei fi acceptat, apoi – când îți faci curaj să lespui, te trezești că-ți aruncă «Nu te cred!». A fost de-a dreptulenervant”.

Cynthia Nixon, Miranda din „Sex and the City”, a uimitmilioanele de fani în 2004, când, după o relație de 15 ani și doicopii făcuți cu un profesor de engleză, a început o legătură cu ofemeie.

N-a fost doar un moft: actrița și activista pentru educațieChristine Marinoni sunt împreună și astăzi. În ultimii ani, Cynthiaa devenit un fervent susținător al cauzelor comunității gay.

Ai noștri

România n-a excelat niciodată la capitolul toleranță, așa căorientarea sexuală minoritară a artiștilor a rămas, mai degrabă, lastadiul de zvon. Cel mai celebru caz de dinainte de ’90 a fost alregretatului muzician Ioan Luchian Mihalea.

Despre fondatorul și conducătorul apreciatului grup Song s-aspus că ar fi fost homosexual, însă văduva lui continuă să nege,chiar și după 16 ani de la asasinarea lui, aceste teorii.

În ultimii ani, nația a devenit, totuși, mai îngăduitoare. Așase face că, pe lângă cântăreții, designerii și actorii despre caredoar se șoptește că ar fi gay, există și vedete care și-au asumataceastă condiție.

Creatorul Răzvan Ciobanu și prezentatorul tv Mircea Solcanu suntdouă personaje cunoscute care și-au declarat deschis orientarea.N-a fost deloc simplu: „Când eu m-am hotărât să spun adevărul, amfăcut-o în fața unei țări întregi. Mama a aflat adevărul de latelevizor și a plâns”, declara, la momentul dezvăluirii,Solcanu.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
IREAL! Cât costă o noapte de cazare în Mamaia, la particularii care flutură chei când...
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
Jean-Claude Van Damme, beat în România când a fost prins ascultând manele? 'Ne-am distrat până...
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti. Călătorii au fost trimiși...
IREAL! Cât costă o noapte de cazare în Mamaia, la particularii care flutură chei când...
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
Daniela Gyorfi, schimbare RADICALĂ! Decizie extrem de grea luată împreună cu familia sa
Cel mai rău bărbat din zodiac. Mare atenţie cu el pentru că îţi face inima...
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu 2021: A fost publicată repartizarea pe admitere.edu.ro 2021?
PRO TV a dat marea lovitură! A fost MĂCEL. Toată lumea s-a uitat
Ciobanul atacat de urs și dat dispărut, găsit mort în pădure
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...