„iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea” – un documentar difuzat pe Discovery Channel, inclusiv în România

Redactor:
Madalina Cerban
„iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea” – un documentar difuzat pe Discovery Channel, inclusiv în România
Documentarul "iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea", gândit ca un omagiu adus cofondatorului Apple, va fi difuzat pe Discovery Channel în peste 210 țări și teritorii din întreaga lume, inclusiv în România, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Documentarul „iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea”, gândit ca un omagiu adus cofondatorului Apple, va fi difuzat pe Discovery Channel în peste 210 țări și teritorii din întreaga lume, inclusiv în România, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Documentarul „iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea” va fi difuzat în premieră în România, pe Discovery Channel, duminică, 30 octombrie, de la ora 22.00.

Prezentat de Adam Savage și Jamie Hyneman, gazdele programului „Vânătorii de mituri”, documentarul „iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea” are o durată de o oră și include interviuri cu nume de prestigiu din tehnologie, media și entertainment.

Câteva dintre acestea sunt: pionieri ai computerului personal, foști angajați și directori ai companiei Apple, printre care Lee Felsenstein, membru fondator al Homebrew Computer Club, Daniel Kottke, un prieten care a călătorit prin India împreună cu Jobs și care ulterior a devenit unul dintre primii angajați ai Apple, și John Draper, un inginer care l-a ajutat pe Jobs să pornească pe acest drum; jurnaliști, autori și critici care au relatat despre Jobs și inovațiile sale, printre care corespondentul NBC Tom Brokaw, Joe Nocera (New York Times), criticul cultural Toure, Bill Werde (Billboard) și Andrew Serwer (Fortune); oameni de știință și profesori, printre care fizicianul Dr. Michio Kaku; muzicieni, regizori și designeri ale căror domenii de activitate au fost complet schimbate datorită progreselor tehnologice realizate de Jobs. Printre aceștia se numără Stevie Wonder, Pete Wentz, dar și artiști mai puțin celebri, care recunosc că succesele lor i se datorează lui Jobs și inovațiilor lui, ca de exemplu iTunes.

„Cineva a spus, cândva, că a păși pe calea pe care ți-au deschis-o alții este perfect rezonabil. Ca urmare, toate progresele sunt realizate de oameni deloc rezonabili”, a declarat prezentatorul Adam Savage. „Steve Jobs a fost un om deloc rezonabil. Nu a oferit publicului pur și simplu ce își dorea acesta, ci a definit noi modalități în care ne putem gândi viața în spațiul digital: productivitate, creativitate, muzică și comunicare, media și artă. Direct sau indirect, Steve Jobs a avut un impact asupra vieții fiecăruia dintre noi”, a mai spus Savage.

Programul „iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea” va fi difuzat de Discovery în peste 210 țări și teritorii din întreaga lume.

„iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea” este produs pentru Discovery Channel de către NBC Peacock Productions. Din partea Discovery Channel, producător executiv este Brooke Runnette; din partea Peacock Productions, producător executiv este Colleen Halpin. Tot pentru Peacock Productions, producători executivi mai sunt Knute Walker, Benjamin Ringe și Aretha Marshall; Sharon Scott este director executiv de producție.

Discovery Communications este una dintre cele mai mari companii din lume în domeniul producției de programe documentare, ajungând la peste 1,5 miliarde de abonați, din 210 țări.

În România, Discovery Networks distribuie în prezent opt televiziuni: Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel&Living, Discovery HD Showcase și ID Investigation Discovery.

Steve Jobs a murit pe 5 octombrie, la vârsta de 56 de ani. Potrivit presei internaționale, autoritățile locale au confirmat în 10 octombrie că Steve Jobs a murit în casa sa din Palo Alto (la sud de San Francisco), din cauza unui cancer la pancreas.

Inchide