Imagini spectaculoase cu prima auroră boreală a lui 2011

Redactor:
Mădălina Chițu
Prima Auroră Boreală din 2011 a apărut în urmă cu două săptămâni, în zona muntoasa de lângă Tromso, în nodrul Norvegiei. Un cameraman amator a reușit să surprindă spectacolul de lumini, potrivit știrileprotv.

Prima Auroră Boreală din 2011 a apărut în urmă cu douăsăptămâni, în zona muntoasa de lângă Tromso, în nodrul Norvegiei.Un cameraman amator a reușit să surprindă spectacolul de lumini,potrivit știrileprotv.
Martorii unor astfel de experiențe povestesc fascinați cum suprindimaginile după ce stau la „pândă” nopți la rând. Asta pentru căuneori, luminile se arată doar cinci minute, iar alteori se potdesfășura chiar și cinci ore fără întrerupere.
Pasionații trec peste orice obstacol chiar și atunci când vinevorba de temperaturi extrem de scăzute pentru a reuși să surprindămomente de o frumusețe care îți taie respiratia.
Fenomenul optic, rezultat al impactului dintre particulele de vântsolar și campul magnetic terestru, apare în mod normal înintervalele septembrie-octombrie și martie-aprilie.
În emisfera nordică, poartă numele de Aurora Boreală, termenfolosit inițial de Galileo Galilei, inspirat fiind de numele zeițeiromane a zorilor, Aurora, și de cel al titanului care reprezentavânturile, Boreas. În emisfera sudică, poartă numele de AuroraAustrală, așa cum a fost denumită de exploratorul James Cook.

Inchide