• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

ÎMBLÂNZITORUL DE RECHINI. Omul care hipnotizează periculoasele creaturi cu o simplă mângâiere

El este PRIETENUL RECHINILOR

La o primă vedere, pare că prădătorul marin din fotografia de mai sus este pe punctul de a-i smulge mâna acestui bărbat. În realitate, animalul de aproape 5 metri nu are nici pe departe această intenție, ci, dimpotrivă se bucură de mângâierile „îmblânzitorului de rechini”, așa cum este poreclit Andre Hartman, scrie Daily Mail.

Curajosul Andre este capabil să hipnotizeze rechini, gâdilându-i pe bot, una dintre cele mai sensibile zone ale acestor animale. Imaginile au fost realizate de fotograful american Doug Perrine, în largul costei sud-africane.

„Intenționam să realizeze poze cu rechini ieșiți la suprafață, lucru pe care doar Andre poate să-i convingă pe aceștia să-l facă”, a explicat fotograful. Acesta a declarat pentru sursa citată că fiarele marine nu aveau nicio intenție să atace, în timp ce erau mângâiați de Andre.

„Andre este fost pescar și a avut numeroase întâlniri cu rechinii, în timp ce explora mediul sub acvatic din largul Cape Town. Deși inițial a fost îngrozit de aceste animale, ca majoritatea oamenilor, cu timpul și dat seama că sunt ființe inteligente și interesante. Andre a înțeles că rechinii nu vânează oameni și că este posibil să interacționezi cu aceste animale, fără să te expui la pericole”, a explicat fotograful aptitudinea îmblânzitorului de rechini.

Cu toate că sunt animale foarte periculoase, exemplarele aparținând acestei specii sunt pe cale dă dispariție, din cauza braconierilor care le vânează pentru carnea sau pentru aripioare. Acestea din urmă se vând la orice colț de stradă în țări precum China, unde o cutie cu aceste delicatese costă aproape 100 de euro.

Inchide