„Închisoarea îngerilor” – scenariul de 1 dolar devenit filmul cu cele mai mari încasări din închirieri video

Redactor:
Gândul
„Închisoarea îngerilor” – scenariul de 1 dolar devenit filmul cu cele mai mari încasări din închirieri video
Pentru al cincilea an consecutiv, „CineTePrinde", emisiunea dedicată cinefililor și prezentată de Cristian Tudor Popescu, le promite telespectatorilor Pro Cinema o întâlnire săptămânală cu marii regizori și actori ai lumii și pelicule memorabile.

Pentru al cincilea an consecutiv, „CineTePrinde”, emisiuneadedicată cinefililor și prezentată de Cristian Tudor Popescu, lepromite telespectatorilor Pro Cinema o întâlnire săptămânală cumarii regizori și actori ai lumii și pelicule memorabile.

Sâmbătă, 20 martie, în cea dintâi ediție din acest an aprogramului, difuzată începând cu ora 22, amfitrionul le propuneprivitorilor un film devenit clasic: „Închisoarea îngerilor” („TheShawshank Redemption”), primul pe lista celor mai bune 250 de filmeale tuturor timpurilor, potrivit unui top realizat de site-ul despecialitate www.imdb.com.

Nominalizat la șapte premii Oscar și două Globuri de Aur, plusun Grammy, pentru coloana sonoră, „Închisoarea îngerilor”, în regialui Frank Darabont, a fost realizat după o povestire semnată deStephen King, pe care acesta i-a vândut-o lui Darabont contra sumeide 1 dolar.

Tom Hanks, Kevin Costner, Tom Cruise, Nicolas Cage și CharlieSheen au fost toți „în vizorul” lui Darabont pentru rolulprincipal, cel al lui Andy Dufresne, însă câștigătorul a fost TimRobbins. Clint Eastwood, Harrison Ford, Paul Newman și RobertRedford au fost propuși pentru rolul Red, însă regizorul amărturisit că, pentru această partitură, l-a avut întotdeauna înminte pe Morgan Freeman, pe care l-a preferat pentru prezențaimpunătoare și plină de autoritate, dar și pentru vocea sagravă.

Deși în cinematografe performanța „Închisorii îngerilor” nu afost una spectaculoasă, pelicula semnată de Darabont a reușit săobțină, din închirieri video, cele mai mari încasări din toatetimpurile.

„Frica te poate ține prizonier. Doar speranța te poate eliberadin această închisoare” – astfel sună mesajul pe care ni-l transmitTim Robbins și Morgan Freeman prin interpretarea lor, într-opeliculă ce se înscrie printre marile titluri ale cinematografieiamericane.

Luna viitoare, maratonul cinematografic de la „CineTePrinde”continuă cu pelicule apreciate atât de critici, cât și de marelepublic. „California Dreamin’ (nesfârșit)”, „Peștele cel mare” („TheBig Fish”) și „Copilul” („L’enfant”) sunt câteva dintre producțiilepe care telespectatorii Pro Cinema le pot urmări în aprilie.(D.P.)

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide