Razvan Tupa
10.08.2019
Magazin

Joaquin Phoenix, al doilea actor care va fi premiat împreună cu Meryl Streep la Festivalul de Filme de la Toronto

Joaquin Phoenix, al doilea actor care va fi premiat împreună cu Meryl Streep la Festivalul de Filme de la Toronto
Joaquin Phoenix este al doilea actor care va primi un premiu la gala Festivalului Internațional de Film de la Toronto (TIFF), alături de Meryl Streep, a cărui premiere a fost deja confirmată, anunță vineri Variety.

Actorul Joaquin Phoenix va primi distincția în timpul galei de deschidere a festivalului de la Toronto, la începutul lunii septembrie.

Organizatorii manifestării au anunțat că vedeta nominalizată de trei ori pentru premiile Oscar va primi una dintre cele două distincții dedicate actorilor în deschiderea TIFF.

„Arătând deopotrivă un instinct pur și o înzestrare tehnică asumată, Joaquin Phoenix este actorul complet și unul dintre cei mai buni din cinematografia de azi”, a arătat co-președintele festivalului, Cameron Bailey. „De peste trei decenii aduce nuanțele unui adevăr impresionant fiecărui rol pe care îl joacă”, a arătat organizatorul.

Phoenix va apărea pe ecrane în noul film al regizorului Todd Phillips, „Joker”, în rolul principal. Pelicula are premiera nord-americană la festivalul organizat în metropola de pe malul nordic al lacului Ontario.

„Suntem entuziasmați ca extraordinar de talentatul Joaquin Phoenix va fi onorat la Gala TIFF în septembrie”, a arătat și celălalt co-preedinte al manifestării, Joana Vicente. „Contribuția sa remarcabilă la cinematografie are valoarea unui testament pentru misiunea TIFF de a transforma modul în care este văzută lumea prin film”, a spus organizatoarea.

Joaquin Phoenix, în vârstă de 44 de ani este fratele actorului River Phoenix, decedat în urma unei supradoze de droguri în 1993. A fost nominalizat la premiile Oscar în 2006, pentru rolul titular din filmul „Walk the Line – Povestea lui Johnny Cash”. Joaquin Phoenix fusese nominalizat la premiile Oscar, în 2001, și pentru rolul din filmul „Gladiatorul”. Actorul american, nominalizat și în 2013 la Oscar pentru rolul din „The Master”, a înregistrat un album cu coloana sonoră a filmului „Walk the Line”, pentru care a câștigat un premiu Grammy. În 2017 a primit premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Cannes, pentru interpretarea din „You Were Never Really Here”, regizat de Lynne Ramsay.

Gala este programată pe 9 septembrie la Fairmont Royal York, și va include premierea lui Taika Waititi cu Premiul TIFF Ebert Director ca și Participant Media cu Premiul TIFF Impact. Câștigătoarea premiului „Mary Pickford”, pentru o actriță aflată în primii ani ai carierei va fi anunțată în perioada care urmează Un moment special în timpul festivităților îi va fi dedicat lui David Foster.

Cea de-a 44-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Toronto are loc între 5 și 15 septembrie.

Foto: Hepta

Inchide