La ce riscuri te expui dacă folosești gene false

La ce riscuri te expui dacă folosești gene false
Publicat: 23/04/2012, 19:33
Actualizat: 26/04/2012, 03:02

Genele false, o tendință care a înregistrat o evoluție explozivă în moda din ultimii ani, reprezintă un veritabil pericol pentru genele naturale, deoarece cauzează avarierea structurii firelor de păr naturale și, în unele cazuri, distrugerea iremediabilă a acestora, informează dailymail.co.uk.

Femeile s-au obișnuit să își curbeze genele, să le vopsească și să le acopere cu straturi de tuș, în încercarea lor de a obține un look perfect.

În plus, doamnele și domnișoarele apelează tot mai mult la aplicarea pe genele lor naturale a unui strat de lipici, pentru a-și fixa genele false.

Experții britanici au reacționat față de această tendință din moda feminină și au ținut să le avertizeze pe femei în legătură cu riscurile și pericolele la care se expun dacă apelează la astfel de procedee.

Medicul Bessam Farjo, un reputat chirurg specializat în medicina reparatorie, afirmă că a tratat deja foarte multe paciente care prezentau adevărate goluri la nivelul genelor lor naturale, din cauza folosirii excesive a genelor sintetice.

„Am văzut persoane care le-au folosit excesiv, tot timpul și pe perioade îndelungate, și ele și-au pierdut toate genele sau o parte a lor, fiind astfel obligate să poarte gene false. Unele dintre ele m-au întrebat dacă problema poate fi remediată pe cale chirurgicală”, a declarat Bessam Farjo.

„Nu toți oamenii sunt la fel, dar aceste gene false au potențialul de a cauza distrugeri permanente dacă sunt purtate tot timpul sau dacă nu sunt înlăturate în mod corect, iar în cele din urmă oamenii au de suferit. Lipiciul folosit poate să creeze iritații și o anumită tensiune, iar genele false pot să tragă după ele genele naturale atunci când sunt înlăturate”, a adăugat același specialist britanic.

Potrivit expertului, genele false sunt mai periculoase pentru femeile mature și în vârstă, în comparație cu femeile tinere: „Poate fi o adevărată problemă dacă sunteți matură sau în vârstă, întrucât genele cresc în mod diferit pe măsură ce înaintezi în vârstă. Există o explicație genetică pentru faptul că unele persoane au gene mai frumoase și mai bune, iar altele mai fragile”.

„De cele mai multe ori, dacă vă distrugeți părul sau genele naturale, organismul se va reface. Dacă încetați să mai folosiți acele produse dăunătoare, genele naturale își revin și cresc la loc. Dar, dacă distrugerea este permanentă și s-a creat un spațiu liber între gene, este posibil să se implanteze fire de păr pe cale chirurgicală. Pot fi implantate fire de păr din alte zone ale corpului, precum partea din spate a capului sau din spatele urechilor. Firele de păr sunt transplantate unul câte unul, cu foarte mare atenție, în pleoapă”, a precizat același expert.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...