• Publicat:
Magazin

Lacrimi într-un oraș metropolă după ce o bombă din al Doilea Război Mondial a fost detonată într-un cartier locuit – FOTO

O bombă germană a fost descoperită în șantierul de contrucție a unei case în sud-estul Londrei iar cei 1500 de locuitori ai regiunii Kingston au fost evacuați.

Bomba a creat un crater uriaș iar cartierul a fost avariat: mașini distruse și geamuri sparte, în timp ce locuitorii erau în lacrimi.

Deși a fost o „detonare controlată”, cartierul și oamenii tot au fost afectați de dezastrul produs iar mulți se întrebau cum ar fi arătat o „detonare necontrolată” ținând cont că cea de vineri a avut un asemenea impact.

În cele mai multe cazuri, bombele de acest tip sunt evacuate și detonate într-o zonă nelocuită. Însă faptul că bomba din acest cartier era îngropată în tone de nisip le-a creat așteptări diferite locuitorilor, aceștia crezând că explozia nu va fi de o asemenea amploare. Zgomotul produs de detonarea bombei, vineri după-amiază, a putut fi auzit de la aproape 10 kilometri distanță.

Unii rezidenți au scris pe Twitter că explozia era asemenea unui tunet înfricoșător, alții că întreaga casă li s-a cutremurat, relatează Daily Mail. 

Keeley Malone, în vârstă de 21 de ani, a declarat: „Oamenii plângeau pe stradă, nu era ceva plăcut de văzut. Tot ce s-a întâmplat ieri a fost oribil. Majoritatea ferestrelor de pe stradă erau sparte. Era nisip peste tot”.

Foto: Facebook / Carver Barracks Info.

 

Inchide