Lactatele și brânzeturile – remedii împotriva gastritei

Redactor:
Mădălina Chițu
Lactatele și brânzeturile – remedii împotriva gastritei
Toamna este anotimpul în care numărul persoanelor care suferă de gastrită crește, atenționează gastro-enterologii

Toamna este anotimpul în care numărul persoanelor care suferă degastrită crește, atenționează gastro-enterologii. De aceea serecomandă pacienților care sunt diagnosticați cu ulcer sau gastrităsă urmeze un regim alimentar și să evite produsele ce le pot agravastarea de sănătate.

Astfel, oul fiert calmează aciditatea gastrică. Specialiștiirecomandă ca oul să fie moale și în nici un caz prăjit, deoarece,în caz contrar, stomacul trebuie să „muncească” mai mult,aciditatea gastrică fiind stimulată. De asemenea, lactatele șibrânzeturile sunt recomandate persoanelor care suferă de gastrită.Medicii atenționează însă că pacienții trebuie să evitebrânzeturile sărate, pentru că acestea agravează starea deaciditate. Este recomandată brânza dulce de vaci, urda și cașulnesărat.

Pâinea prăjită calmează aciditatea. Atenție însă, nu orice felde pâine face bine pacienților care au leziuni la stomac,avertizează gastro-enterologii. Este indicată pâinea albă, înniciun caz cea neagră, de secară sau grahamul, deoarece acesteaconțin foarte multe semințe, care stimulează sucul gastric.

Responsabilă de apariția ulcerului sau a gastritei este obacterie sau consumul excesiv al medicamentelor antiinflamatoare,afirmă dr. Mihai Ciocârlan, de la Spitalul Fundeni, din Capitală.”Acestea atacă stomacul, iar gastrita se vede numai în urma uneianalize endoscopice sau la biopsie”, adaugă dr. Ciocârlan.

Inchide