Lady Gaga are propria platformă de socializare: Blackplane va putea fi folosită si de alți artiști sau sportivi

Redactor:
Ioana Nicolescu
Lady Gaga are propria platformă de socializare: Blackplane va putea fi folosită si de alți artiști sau sportivi
Platfoma va putea fi folosită de alți artiști sau echipă sportivă - pentru a se promova online și a-și aduna fanii împrăștiați între Twitter și Facebook.

Managerul lui Lady Gaga, Troy Carter, a pus bazele unei noiplatforme de socializare – Backplane – menită să facilitezecomunicarea online între fanii divei, care deține 20% din acțiuni,dar nu numai.

Platfoma va putea fi folosită și de alți artiști sau echipesportive pentru a se promova online și a-și aduna fanii de peTwitter, Facebook și alte retele de socializare, scrie the New York Times.

Toată povestea a început atunci când Steve Jobs, directorulcompaniei Apple, a contactat-o pe Lady Gaga și pe managerul ei, lascurt timp după ce compania și-a lansat rețeaua socială de muzicăPing. Artista a fost nemulțumită de faptul că platforma nu integra,de exemplu, Facebook. Cu toate acestea, Steve Jobs le-a dat ideeaînființării unei companii prin care să creeze o platformă dupăspecificațiile oamenilor din domeniul de divertisment.

Managerul lui Gaga a luat legătura cu un investitor întehnologie, Matthew Michelsen, pentru a-l ajuta să pună bazele uneiplatforme care să-i integreze pe fanii de pe toate rețelele desocializare. Așa a luat naștere Backplane. Compania a atras dejainvestiții de 1 milion de euro, prin firma directorului Google,Eric Schmidt, Tomorrow Ventures.

Troy Carter face parte din grupul managerilor și celebritățilorde la Hollywood care cochetează cu inovațiile tehnologice, pentrucă internetul a schimbat modul în care oamenii consumă șiachiziționează bunurile. Astfel, vânzarea de CD-uri și DVD-uri ascăzut în ultimii ani și celebritățile sunt nevoite să sefolosească de internet pentru a se promova și a-și vinde muzica șifilmele.

Inchide