Laptele asigură organismului un număr mare de nutrienți

Redactor:
Mădălina Chițu
Laptele asigură organismului un număr mare de nutrienți
Calciul este unul dintre cele mai importante minerale de care copiii au nevoie în procesul de dezvoltare, fiind regăsit mai ales în lapte.

Calciul este unul dintre cele mai importante minerale de carecopiii au nevoie în procesul de dezvoltare, fiind regăsit mai alesîn lapte. Numeroase studii demonstrează că deficitul de calciu esteo problemă comună în rândul copiilor, întrucât aceștia nu consumăsuficient lapte. Pentru o creștere sănătoasă și armonioasă, mediciinutriționiști recomandă un consum regulat de lapte, pentru aasigura nivelul de calciu necesar organismului.

Un studiu realizat recent în SUA, citat de Nestlé Nesquik, aratăcă doar 15 la sută dintre copiii cu vârste de peste 11 ani consumaucantitatea recomandată de calciu recomandată pentru aceastăperioadă de creștere. La cercetare au participat 164 de copii cuvârste între 2 și 16 ani, dintre care 88 de băieți și 76 de fete,iar oamenii de știință au analizat dieta voluntarilor.

Potrivit Institutului Național de Sănătate din SUA și Academieide Pediatrie din SUA, mai puțin de 50 la sută dintre copiii sub 10ani primesc aportul necesar de calciu. În timpul pubertății și aladolescenței, se dezvoltă 50 la sută din masa osoasă, de aceeanivelul ridicat de calciu este esențial. Organismul îșiconstruiește rezerva necesară de calciu în primul rând din produsepe bază de lapte, care au cea mai mare concentrație de calciu.”Atât la nivel mondial, cât și în România, mulți copii se confruntăcu deficitul de calciu, problemă ce poate avea consecințe graveasupra sănătății”, spune Elena Casapu, specialist în nutriție.

Cantitățile recomandate de calciu pe grupe de vârstă sunt de 800de mg pentru copiii cu vârste între 4 și 8 ani și de 1.300 mgpentru cei care au între 9 și 18 ani.

Inchide