Lista obiectelor de uz casnic care predispun la apariția cancerului. Este cuptorul cu microunde periculos pentru sănătate?

Redactor:
Mădălina Chițu
Lista obiectelor de uz casnic care predispun la apariția cancerului. Este cuptorul cu microunde periculos pentru sănătate?
Multe dintre obiectele de uz casnic conțin chimicale precum formaldehida, nitrobenzen, clorura de metilen, napthalen, anumiți hormoni sau toxine, care ne pun sănătatea în pericol

Multe dintre obiectele de uz casnic conțin chimicale, precumformaldehidă, nitrobenzen, clorură de metilen, napthalen, anumițihormoni sau toxine, care ne pun sănătatea în pericol. Specialiștiisusțin că toate aceste substanțe ne pot distruge organe vitale,precum ficatul, rinichii sau creierul. De asemenea, pot duce laapariția alergiilor, astmului și chiar a cancerului, informeazăsite-ul coffetoday.com. În urma articolelor apărute în cartea„Cancerul: 101 Solutions to a preventableEpidemic”, specialiștii au realizat o listă cu obiecte deuz casnic care au un nivel ridicat de substanțe cancerigene.

● Odorizantele folosite pentru a reîmprospătacamera conțin substanțe precum napthalen și formaldehida,care atacă plămânii. În plus, studiile de specialitate audemonstrat că astfel de produse cresc riscul apariției astmului înrândul copiilor. Specialiștii recomandă înlocuirea deodorantelor decameră clasice, sub formă de spray, cu cele pe bază de uleiuriesențiale. Acestea sunt mai puțin periculoase, deoarece au unconținut scăzut de substanțe cancerigene.

● Lumânările parfumate produc funingine, careafectează sistemul respirator, astfel că riscul aparițieicancerului în gât și a celui pulmonar este destul de ridicat.Experții recomandă înlocuirea lumânărilor din ceară cu parafinăparfumată artificial cu cele din ceară de albine cu fitil dinbumbac.

● Produsele de curățat covoare, în special celesub formă de spumă sau granule, conțin substanțe chimice carepredispun la apariția cancerului. În plus, aceste substanțe suntextrem de periculoase pentru copii, mai ales că aceștia își petrecmult timp pe covor atunci când se joacă. Experții recomandăînlocuirea produselor chimice cu soluții din ingrediente naturale,precum oțetul, lămâia și săpunul.

● Produsele pentru curățarea uscată a hainelorconțin percloretilenă. Această substanță este un lichid incolor cumiros eteric, insolubilă în apă. Percloretilena este solubilă înalcool, eter și uleiuri. Această substanță se descompune lent înatmosfera umedă și caldă și în prezența luminii rezultând acizitricloroacetici și hidroclorici.

● Pesticidele și insecticidele distrug înprimul rând ficatul. Aceste substanțe deteriorează calitateanutritivă a fructelor și legumelor, secându-le de vitamine șiminerale. Studiile de specialitate au demonstrat că substanțelechimice folosite tot mai des în agricultură ne pun sănătate înpericol, ducând chiar la modificarea structurii ADN-ului.

● Cuptorul cu microunde, ușor de folosit, rapidîn prepararea sau încălzirea alimentelor, scade capacitatea unorvitamine de a fi absorbite de organismul uman. Aceste aparateproduc radiații electrice și magnetice de înaltă intensitate, careoscilează cu frecvența mare și determină modificarea polaritățiimoleculelor din mâncare de milioane de ori pe secundă. Specialiștiiprecizează că, pe lângă subnutriție, compușii toxici produși deradiația microundelor reprezintă un risc crescut de cancer.Persoanele care folosesc des cuptorul cu microunde pentruîncălzirea mâncării prezintă un risc crescut de a avea probleme cudigestia, de a avea un sistem imunitar slăbit și de a se confruntacu dezechilibre hormonale.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Condamnat pentru proxenetism, candidat la alegerile parlamentare. Lua fete de la discoteca din sat
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
EXCLUSIV Redactia.ro! Vedeta a mărturisit că s-a împăcat cu fostul soț, tatăl copilului ei: Am...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vine DEZASTRUL. După pandemie vom avea o 'maladie' și mai cruntă. Este ORIBIL
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest nume....
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Mihai Trăistariu, distrus din punct de vedere financiar. Gestul extrem făcut de artist: ”Nu mai...
×
Inchide