Lista viciilor sănătoase. Ce este benefic pentru organism

Lista viciilor sănătoase. Ce este benefic  pentru organism
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 23/04/2012, 23:17

Unele vicii nu sunt chiar atât de periculoase precum se spune.Potrivit specialiștilor citați de Shine.com, există câteva viciicare aduc sănătății fizice și psihice un plus de beneficiu. Cutoate acestea, experții atrag atenția că trebuie practicate cumoderație.

Pauzele lungi și dese cresc productivitatea la locul de muncă.Un studiu al germanilor arată că pauzele în timpul programului demuncă au rolul de a reduce stresul, astfel că angajații devin maieficienți și mai productivi, este de părere profesorul RainerWieland, psiholog de la Universitatea din Wuppertal, coordonatorulstudiului. În timpul monitorizării, experții au constatat căpersoanele care își iau la fiecare oră câte 10 minute de pauză suntmai relaxate, iar numărul serviciilor profesionale rezolvate deaceștia este mai mare, comparativ cu persoanele care stau permanentcufundate în rezolvarea problemelor solicitate de către șefi.

Două tablete de ciocolată pe zi duc la scăderea nivelului destres. Pentru a evita luarea în greutate se recomandă ciocolataneagră amăruie ai cărei antioxidanți scad nivelul de hormoni aistresului din organism. Aceasta nu e tot, mai relatează experțiisite-ului.

Astfel, un studiu realizat de americani arată că femeile cuvârsta de peste 40 de ani care mănâncă ciocolată neagră o dată saude două ori pe săptămână prezintă un risc cu aproape 40 la sută maimic de a se îmbolnăvi de inimă.

Mai mult, „dulcele” ajută la scăderea tensiunii arteriale,reduce riscul infarctului miocardic și incidența accidentelorvasculare cerebrale. Experții recomandă precauție în privințaacestui viciu, deoarece are un conținut ridicat de zahăr. Așadarriscul apariției obezității și a diabetului este destul de ridicat,mai ales în cazul celor care fac abuz de ciocolată. Pentru a facealegerea corectă când vine vorba de ciocolată, gândiți-vă că ceaneagră conține 75 la sută cacao, în timp ce una cu lapte are doar20 la sută cacao.

Cafeaua de dimineață este un alt viciu cât se poate de sănătos.Pentru a beneficia de efectele pozitive asupra sănătății evitați săo beți amestecată cu diferite sosuri sau cu frișcă, deoareceacestea anulează efectele benefice ale cafelei.

Cafeaua are un conținut bogat de antioxidanți, care acționeazăasupra organismului și limitează distrugerea celulelor. În plus,băutura stimulează capacitatea mentală, performanța fizică,înlătură oboseala, protejează inima și oferă organismului un plusde energie. Beneficiile există atât timp cât nu este depășită dozade 150 de mililitri pe zi, deoarece în caz contrar cafeaua băută înexces provoacă stări de agitație. În cazul cardiacilor duce laapariția palpitațiilor.

Dependența de masaj nu poate aduce decât beneficii din toatepunctele de vedere. Terapeuții susțin că o singură ședință de masajajută la tonifierea pielii, redă elasticitatea dermei și lareducerea stresului și a stările depresive. De asemenea, masajulîncetinește procesele de îmbătrânire, îmbunătățește circulațiasângelui și limfei.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Klaus Iohannis, cu altă femeie de 1 decembrie! Cine e bruneta superbă? Oamenii au făcut...
FOTO. Iubita fiului lui Ion Țiriac, apariție incendiară! `Sori e atracția finalului de an`
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Caz terifiant! Campioana olimpică, ruptă cu bătaia de iubitul ei! Judecătorii nu l-au pus sub...
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
Klaus Iohannis, cu altă femeie de 1 decembrie! Cine e bruneta superbă? Oamenii au făcut...
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
MEDIC de la Spitalul MEDGIDIA, DECORAT de IOHANNIS!
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
Umilinţă cumplită pentru Klaus Iohannis! L-a distrus: „Mi-aș da mâna dreaptă pentru un alt președinte”
Vești proaste despre Alexandru Arșinel. Anunț trist, de ultimă oră. S-a întâmplat imediat după operație
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...