• Publicat:
Magazin

Lucian Bute, în topul celor mai buni 500 de pugiliști din toate timpurile

Lucian Bute, în topul celor mai buni 500 de pugiliști din toate timpurile
Lucian Bute s-a retras oficial în anul 2019, la doi ani după ultimul său meci - înfrângerea prin KO din meciul Eleider Alvarez. Performanțele sale l-au inclus într-un top onorant al celor mai mari o mie de pugiliști din istorie.

Lucian Bute a fost inclus de „World Boxing News” în topul „celor mai buni o mie de pugiliști din lume din toate timpurile”. Clasamentul a fost întocmit după o muncă titanică. Au fost consultați specialiști, au fost răscolite arhivele și statisticile și au fost întrebați chiar mulți fani. Sigur că realizatorii acestui top nu consideră că au întocmit un clasament care nu poate fi contestat, dar sunt convinși că sunt foarte aproape de realitate. Ei susțin că au găsit o modalitate prin care pot face o comparație între pugiliștii din vechea generației și cei de acum.

Lucian Bute apare pe locul 436 de în acest clasament. Românul a boxat în 13 partide pentru titlu. El și-a apărat de zece ori centura IBF la categoria supermijlocie, dintre care de 9 ori a fost cu succes. La acest capitol nu are rival printre români.

Lucian Bute a disputat 37 de partide la profesioniști. A câștigat 32, iar 25 dintre victorii s-au terminat prin KO.

Clasamentul este condus de Floyd Mayweather, iar primii cinci sunt următorii:

1. Floyd Mayweather

2. Manny Pacquiao

3. Carlos Monzon

4. Sugar Ray Robinson

5. Muhammad Ali

 

×
Inchide