„Lumbersexualii”, o nouă tipologie masculină. Cu ce se deosebesc de hipsteri sau metrosexuali

O nouă tipologie masculină câștigă tot mai mult teren în fața hipsterilor și a metrosexualilor. E vorba de "lumbersexuali".

După ce în ultimii ani s-a vorbit despre metrosexuali, ubersexuali sau hipsteri, o nouă „categorie” de bărbați a fost etichetată recent. Este vorba despre „lumbersexuali” (lumber=cherestea), tipologie ce descrie acele persoane de sex masculin care preiau anumite caracteristici ale hipsterilor atunci când vine vorba de înfățișare, dar împrumută unele elemente de la tăietorii de lemne americani, scrie mic.com.

Cu barba lungă, părul cu aspect ușor neîngrijit, tatuați, îmbrăcați în pulovere sau cămăși groase, cu carouri, și bocanci, lumbersexualii combină stilul romantic cu cel autentic, inspirați fiind de eroul popular american Paul Bunyan, un tăietor de lemne uriaș.

FOTO: Instagram//Lumbersexual

FOTO: Instagram//Lumbersexual

Pe de altă parte, în vreme ce evoluția tehnologică este din ce în ce mai semnificativă, pentru bărbați devine mai dificil să-și demonstreze virilitatea. Drept urmare, lumbersexualii simt nevoia de a se implica în activități care să le pună în evidență calitățile: nu își mai dovedesc forța mergând la sală și ridicând greutăți, ci, spre exemplu, tăind lemne.

FOTO: Instagram//Lumbersexual

FOTO: Instagram//Lumbersexual

FOTO: Instagram//Lumbersexual

„Lumbersexualii reprezintă, probabil, primul arhetip creat ca răspuns la modul în care tehnologia are impact asupra genului”, precizează sursa citată. „(…) Lumbersexualitatea spune, de fapt, foarte multe despre masculinitatea secolului al XXI-lea”, conchide mic.com. 

Inchide