Malaezia: Tabăra anti-gay, destinată corectării comportamentului efeminat al elevilor musulmani

Redactor:
Laura Holban
Malaezia: Tabăra anti-gay, destinată corectării comportamentului efeminat al elevilor musulmani
Ministrul femeilor din Malaezia susține că tabăra încalcă legile și ar trebui desființată, educatorii de stat susțin programul

Ministrul femeilor din Malaezia susține cătabăra destinată corectăriicomportamentului efeminat al elevilor musulmaniîncalcă legile și ar trebui desființată. Educatorii de stat spun cătabăra a fost creată pentru a-i ghida pe băieți înapoi la „caleadreaptă în viață”, scrie BBC News.

Profesorilor din statul conservator Terengganu li s-a cerut să-iidentifice pe băieții care prezintă caracteristicifeminine. În această săptămână, 66 de elevi au fostînrolați în această tabără menită să le descurajezeorientarea sexuală pe care au ales-o. În cadrulacestei tabere, băieții vor fi supuși timp de patru zile la unprogram strict de educație religioasă și fizică.

Ministrul femeilor, Shahrizat Abdul Jalil, a spus că separareabăieților efeminați este o acțiune care le va cauza traume acestorcopii. Băieții care au fost selectați pentru această tabără au fostindicați de către profesorii lor – lucru criticat de grupurile careapără drepturile homosexualilor,care spun că astfel se promovează și mai mult homofobia într-o țarăpredominant ocupată de musulmani, unde relațiile homosexuale suntdeja ilegale.

Grupul pentru Egalitatea sexelor susține căaceste tabere violează drepturile oamenilor care aleg o altăorientare sexuală și îi face să fie priviți altfel de către restulsocietății. „Taberele ar trebui să fie desființate pentru căpromovează prejudecăți și homofobia. Ar trebui săle transmitem acestor instituții că nu au niciun drept să seimplice în identitatea indivizilor și nici în alegerile lor”, ascris grupul într-un comunicat de presă .

Educatorii de stat au susținut programul, afirmând că băieții cuvârste cuprinse între 13 și 17 ani care afișează un comportamentefeminat ar putea deveni homosexuali sau transsexuali. Aceștia îiacuză pe părinții copiilor de aceste comportamente, dându-i exemplupe acei părinți care își îmbracă băiețeii în hăinuțe de fetițe. Înplus, directorul departamentului de Educație din Terengganu seapără spunând că băieții nu au fost forțați să se înroleze întabără, ci au venit de bună voie.

Inchide