Mărul ameliorează efectele negative ale fumatului

Redactor:
Mădălina Chițu
Mărul ameliorează efectele negative ale fumatului
Mărul ar putea deveni noul pește, susțin specialiștii în nutriție citați de site-ul EmaxHealth, deoarece fructul are o serie de efecte benefice asupra organismului, din ce în ce mai multe

Mărul ar putea deveni noul pește, susțin specialiștii înnutriție citați de site-ul EmaxHealth, deoarece fructul are o seriede efecte benefice asupra organismului, din ce în ce mai multe.

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de laUniversitatea Cornell, mărul previne cancerul. Astfel, susținspecialiștii, fitochimicalele conținute de mere previn cancerulmamar, după cum au demonstrat testele pe cobai. Autorul studiului,Rui Hai Lui, spune că femeile care mănâncă un măr pe zi prezintă unrisc scăzut de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Mai mult,cercetările anterioare au arătat că acest fruct scade considerabilriscul cancerului de plămâni, prostată, pancreas sau cele alesistemului digestiv. De asemenea, merele conțin quercitină,substanță care ameliorează efectele negative asupra organismuluiprovocate de fumat, relevă un studiu.

Beneficiile acestui fruct se extind chiar până la nivelulcreierului. Mărul are capacitatea de a preveni aparițiaAlzheimerului și ajută la îmbunătățirea memoriei.

Un măr pe zi este recomandat și împotriva bolilorcardiovasculare, iar acest lucru se întâmplă datorită conținutuluide pectină. În plus, flavonoizii, antioxidanți ce abundă în acestefructe ajută la prevenirea bolilor de inimă și a infarctului.

În plus, potrivit specialiștilor, principalele substanțenutritive din mere sunt reprezentate de fibre, flavonoizi șifructoză. Un măr furnizează organismului 5 grame de fibre, maimulte decât cerealele. Nutriționiștii subliniază că merele nuconțin nicio grăsime și ajută la reducerea nivelul de colesteroldin sânge. Merele roșii și cele din soiul Fuji au cel mai bun efectasupra colesterolului, indică specialiștii în nutriție.

Oamenii de știință de la Universitatea Illinois au publicatrezultatele unui studiu în care se menționa că fibrele solubileconținute de mere măresc producția de proteine antiinflamatoarenumite interleukin-4, care ajută la prevenirea infecțiilor.

104 milioane de euro pentru FCSB. Gigi Becali a bătut toate recordurile din Liga 1
Ce a pățit Ciprian din Iași după ce a chemat o escortă cu 150 lei/ora....
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Saraca… Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta… Totul a fost dezvăluit...
Simona Halep a primit cea mai dură lecție de la Sorana Cîrstea! Motivul pentru care...
Veste mare pentru români. De ce vor avea parte în ziua vaccinării. E cadou de...
Rapel la 6 luni la Pfizer şi Moderna. Recomandarea emisă de Academia de Medicină din...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
O femeie din Cluj, vaccinată cu Pfizer, a murit în secția de Terapie Intensivă. Explicațiile...
Ce a pățit Ciprian din Iași după ce a chemat o escortă cu 150 lei/ora....
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
CFR Cluj a câștigat Supercupa României 2020. Cum a sărbătorit campioana României
Moment de infarct la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un bărbat într-o boxă cumpărată cu...
ȘOC în lumea muzicii românești: Marele cântăreț A MURIT
Cum să ții postul profesionist. Alimentul vegan cu mai multe proteine decât carnea de pui
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Modificare importantă făcută de Lidl. Ce schimbare importantă pe care trebuie să o ştie toţi...
Inchide