Masca pe bază de măr, miere și iaurt menține pielea hidratată în sezonul rece

Redactor:
Mădălina Chițu
Masca pe bază de măr, miere și iaurt menține pielea hidratată în sezonul rece
Dermatologii le recomandă persoanelor cu tenul deshidratat - caracterizat printr-o piele subțire, fragilă, lipsită de elasticitate și rezistență - atenție sporită mai ales acum, în perioada sezonului rece.

Dermatologii le recomandă persoanelor cu tenul deshidratat -caracterizat printr-o piele subțire, fragilă, lipsită deelasticitate și rezistență – atenție sporită mai ales acum, înperioada sezonului rece.

Astfel, persoanele blonde sau roșcate, care au cu precădereacest tip de ten, trebuie să folosească produse de îngrijire șicurățare delicate. Potrivit specialiștilor, cremele pentru tenuldeshidratat trebuie să conțină lapte, miere sau gălbenuș de ou,pentru a-i oferi pielii elasticitate și luminozitate.

Medicii spun că factorii poluanți din atmosferă precum șipierderea excesivă a apei din straturile pielii reprezintăprincipalii factori care duc la un ten deshidratat.

De asemenea, îngrijirea completă include, pe lângă cremelehidratante, folosirea măștilor precum cea cu mere și amidon. Oastfel de mască, recomandată de Dana Sota, consultant în frumusețe,conferă elasticitate pielii și ajută la închiderea porilor. Eatrebuie aplicată pe față, gât și decolteu. Ingredientele pentrurealizarea acestei măști sunt un măr, iaurt, miere și puțin praf deamidon alimentar.

Mărul este dat prin răzătoare și se amestecă cu trei lingurițede iaurt, de preferință nedegresat. Se adaugă o lingură de miere șiun vârf de lingură de amidon. Se amestecă toate aceste ingredientepână se obține un amestec omogen, care se aplică pe față, gât șidecolteu. După 20 de minute se îndepărtează cu apă călduță

„Mărul conține vitamina C, iar aceasta ajută la producereacolagenului, la vindecarea rapidă a diferitelor leziuni și esteeficientă împotriva factorilor poluanți și a toxinelor”, spune DanaSota.

Mai mult, masca este benefică și pentru tratarea cuperozei,boală de piele care afectează aproximativ 75 la sută din femeile devârstă mijlocie.

Inchide