McDonald”s Europa își înlocuiește angajații cu 7.000 de casieri electronici

Redactor:
Laura Holban
McDonald”s Europa își înlocuiește angajații cu 7.000 de casieri electronici
În timp ce restaurantele McDonald''s din Statele Unite angajează 62.000 de persoane, situația din Europa nu arată atât de bine pentru piața muncii.

În timp ce restaurantele McDonald’s din Statele Unite angajează62.000 de persoane, situația din Europa nu arată atât de binepentru piața muncii. McDonald’s Europa „angajează” 7.000 de ecranetactile care vor prelua toate îndatoririle casierilor, anunțăNews.cnet.com.

Această mutare spre digital face parte din rebranduireaMcDonald’s, al cărei cost este de un miliard de dolari. Procesul vademara cu redesenarea siglei fast-food-ului și continuă cuschimbarea culorilor tradiționale, cu rearanjarea și redecorarearestaurantelor, dar și cu înlocuirea clasicilor angajați cu casieridigitali.

Aceștia vor aduce un plus de eficiență la preluarea comenzilor.”Noul sistem va ajuta mult la culegerea datelor despre obiceiurileîn ce privește mâncatul ale clienților noștri”, a declarat SteveEasterbrook, președintele McDonald’s Europa într-un interviu pentruFinancial Times. Utilizând noul sistem de preluare a comenzilor,lanțul de restaurante va putea contoriza fiecare Big Mac, McNuggetsau shake comandat digital de clienți.

În plus, sistemul de touchscreenuri îi va obliga pe clienți săplătească consumația doar electronic, cu cardul de credit ori dedebit. Easterbrook consideră că noul sistem le va face viața multmai ușoară celor două milioane de consumatori serviți zilnic înEuropa și va îmbunătăți și performanțele vechilor casieri.

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide