Medic: „Intervențiile în chirurgia estetică sunt ca ruleta rusească”. Președintele CMR: „Avem noroc că în România nu au apărut vracii estetici”

Medic: „Intervențiile în chirurgia estetică sunt ca ruleta rusească. Președintele CMR: „Avem noroc că în România nu au apărut vracii estetici
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 24/04/2012, 16:50

Ca să fie mai sexy și să aibă fesele bombate asemeni favoriteiei, Beyonce, englezoiaca Claudia Aderotimi a călătorit până-nAmerica, însoțită de o prietenă, ca să beneficieze de un implant desilicon la negru. Obsedată de posteriorul dorit, tânăra n-a căutatdetalii despre persoana care avea să efectueze manevra medicală,fiind tentată doar de prețul redus al unei astfel de intervenții -1.000 de dolari – pentru care a plătit cu viața. Prietena ei asupraviețuit însă, dar Claudia a decedat, marți, 8 februarie, înspitalul Mercy Fitzgerald din Philadelphia, la doi pași de hotelulîn care celor două fete li s-a injectat siliconul industrial.
Tot un sfârșit tragic a avut și Solange Magnano, în vârstă de 38 deani. Fosta Miss Argentina, căsătorită și mamă a doi copii, a murittot într-un hotel, în Buenos Aires, după ce s-a supus uneiintervenții de mărire a fundului. Obsedată după posteriorul luiJennifer Lopez, cea mai frumoasă femeie a Argentinei a plătit cuviața un moft estetic. „Silicon? E prohibit”, declară pentru gânduldoctorul Elena Marincea, chirurg estetician. „Nu se mai foloseștede ani de zile în România. Poate în Brazilia, pentru că acolo totule ieftin, mai ales intervențiile de acest tip. Nu poți știi ce faccolegii tăi, pentru că sunt extrem de secretoși”, mai spune mediculMarincea.

Câte plângeri se află la Colegiul Medicilor

„Din fericire, în România, nu am auzit să fi apărut astfel depersoane, care promit injecții cu nu știu ce sau implanturi prindiferite zone ale corpului”, afirmă prof.dr. Vasile Astărăstoae,președintele Colegiului Medicilor din România. De altfel, spuneprofesorul, nici plângeri la CMR nu s-au înregistrat din parteaunor pacienți nemulțumiți de serviciile medicilor chirurgiesteticieni. „Să fi fost vreo trei, de-a lungul anilor”, puncteazăAstărăstoae, „dar Colegiul analizează doar plângerile care țin decomportamentul medicului în raport cu pacientul, dacă acestarespectă sau nu codul deontologic. Nu ținem loc de instanță dejudecată. Cazurile de malpraxis sau eventualele despăgubiri pe carele solicită un pacient se rezolvă în instanță”, conchide șefulCMR.
El amintește că au existat și-n România litigii – unul la Bacău,când, în urma unei intervenții la sâni, o pacientă a susținut căare mameloanele prea sus și un altul la București, soldat cu undeces. Victima era o româncă plecată în America. Femeii i s-aefectuat un lifting facial, într-o garsonieră, în urma căruia amurit. Nemulțumite de lookul lor, câteva dintre vedetele dinshowbiz au apelat la operațiile estetice, dar rezultatele au lăsatși de dorit, în anumite situații. După prima operație de mărire asânilor, Daniela Gyorfi a repetat intervenția până s-a apropiat deforma dorită. Și Gina Pistol și-a pompat colagen în buze.Rezultatul nu a fost unul pe măsura așteptărilor. În urma uneiinflamații a buzelor, Pistol a fost nevoită să revină la formainițială a acestora, suportând o nouă intervenție estetică descoatere a implantului.

Ruleta rusească în chirurgie

Intervențiile estetice sunt ca ruleta rusească – uneori îți ies,dar de fiecare dată trebuie să știi că îți riști viața – defineachirurgia estetică un medic britanic. Îi împărtășește părerea dr.Elena Marincea, care spune că „riscurile se împart la doi, întremedic și pacient, în cazul oricărei intervenții de acest tip”.Specialistul menționează în acest sens și acordul scris pe careorice pacient îl dă înaintea unei intervenții – fie ea simplă, detipul peeling chimic sau epilare cu laser, până la cele complexe.”Înaintea oricărei intervenții, i se explică pacientului riscurile,complicațiile care pot apărea, i se fac recomandări. Nu cred căexistă medici care să nu discute despre asta cu pacienții lor.Medicina nu este o știință exactă, nu poți să prevezi orice. Chiarși în cazul unor fillere pot apărea mici fenomene alergice, caredispar în câteva zile”, conchide specialistul.

Ozana Barabancea: „Arătam oribil”

Astfel de reacții a simțit pe pielea proprie Ozana Barabancea.Artista a dat curs unei invitații telefonice și susține că a fostinjectată în față de un medic dermatolog celebru. În urmainjecțiilor cu serul dătător de hidratare, Barabancea s-a ales cufața umflată și cu o infecție. Ea spune că a fost desfigurată și cănu a fost informată de medic despre eventualele efecte adverse aleprodusului pe care l-a testat. A mers la IML și a consultatdermatologii și spune că va da în judecată și medicul dermatolog.”Vreau să sensibilizez opinia publică să se informeze asupraoricărui produs. Eu am scăpat ca prin urechile acului”, declarăpentru gândul Ozana Barabancea.

Situaţia dramatică prin care trece un brand uriaş al României. Ce se poate întâmpla în...
Interzis săracilor! Cât costă o omletă în restaurantul lui Victor Slav din București
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Simona Halep și Mircea Badea, întâlnire de gradul zero in trafic! Bolidul sportivei, criticat de...
Lidl se transformă! Ce începe să vândă, primele produse ajung în magazinele din România
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Care este cea mai mare problemă pentru deținătorul unei mașini Tesla
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Virusul care ar putea provoca o nouă pandemie. 40% dintre oamenii infectați au murit
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Tehnici de citire a chipului. Cum îți dai seama dacă o persoană îți ascunde ceva
Amanta lui Reghe, scandal uriaş cu un reporter. Detalii bombă despre trecutul Corinei
547 de NOI CAZURI de INFECTARE, INCIDENȚA pe JUDEȚ este 7,91
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Doliu în muzica populară! O celebră artistă s-a stins din viață. Tragedie în România
Florin Cîțu se răzbună crunt pe Iohannis! Azi a prezentat o primă dovadă. Documente, atenție!
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021