MEDIU. Greta Thunberg anunță că vine sfârșitul lumii! Cunoscuta activistă spune tot ce știe! VIDEO demențial

Redactor:
Gandul
MEDIU. Greta Thunberg anunță că vine sfârșitul lumii! Cunoscuta activistă spune tot ce știe! VIDEO demențial
MEDIU. Greta Thunberg anunță că vine sfârșitul lumii! Cunoscuta activistă spune tot ce știe! VIDEO demențial / Sursa FOTO: wikimedia.org

Greta Thunberg nu s-a retras din viața publică și o dovedește ultima ei apariție. În cel mai recent videoclip al trupei Pearl Jam, tânăra activistă pentru mediu interpretează rolul unei clarvăzătoare care anunţă sfârşitul lumii! Adolescenta suedeză vorbește despre topirea gheţarilor, creşterea nivelului apelor oceanice şi dispariţia speciilor.

Videoclipul Retrograde face deja furori pe rețelele de socializare și pe platformele de muzică. Cotidianul francez Le Figaro scrie că Pearl Jam a dat lovitura cu Greta Thunberg, a cărui imagine crește faima și interesul publicului pentru această trupă rock.

Iată că după ce a revolta comunitatea diplomatică având discursuri veninoase la Adunarea Generală a ONU, Greta Thunberg continuă să facă auzită vocea raţiunii tinere în materie de ecologie. La 17 ani, această adolescentă a devenit simbolul luptei împotriva schimbărilor climatice.

Catastrofe naturale în avalanșă

În cel mai recent videoclip al formației Pearl Jam, Thunberg joacă rolul unei clarvăzătoare ce le dezvăluie oamenilor viitorul sumbru care-i așteaptă. „Filmul” debutează cu o scenă ce prezintă un decor ploios şi nocturn. Un soare roşu a înlocuit Luna, o maşină se apropie de un grup de magazine, iar bărbatul aflat în automobil deschide apoi uşa cabinetului clarvăzătoarei „Greta”, unde îl aşteaptă un bol de cristal. Se apropie de el şi începe să vadă viitorul – topirea gheţurilor de pe Terra, alunecări de teren, oraşele New York şi Paris acoperite de ape!

Apoi, clarvăzătoarea distribuie cărţi de tarot pe spatele cărora sunt reprezentaţi cei cinci membri ai trupei Pearl Jam, poziționați în mijlocul unei mulţimi de necunoscuţi. Dintr-o dată, un val uriaş ia cu el toate cărţile, iar din penumbră apare chipul Gretei Thunberg.

Catastrofele naturale încep să curgă în avalanșă: urşii polari merg pe nisip, iar cangurii fug din calea flăcărilor. Greta-clarvăzătoarea şi protagonistul clipului se privesc o ultimă dată înaintea scenei finale, ce arată un cadru exterior în care un panou luminos afişează mesajul „Va fi nevoie de mult mai mult decât de dragostea obişnuită pentru a repara aceste lucruri”.

Inchide