MENIU DE PAȘTE. Cum și cât trebuie să bei ca să nu ai probleme după aceea

Redactor:
Mădălina Chițu
MENIU DE PAȘTE. Cum și cât trebuie să bei ca să nu ai probleme după aceea
Pentru că riscul apariției mahmurelii este destul de ridicat în perioada Sărbătorilor de Paști, gândul vă oferă câteva trucuri cu ajutorul cărora puteți rezista mai bine la băutură

Alcoolul, indiferent că este vorba de vin, bere sau tărie, este nelipsit de pe masa de Paște. Medicii nutriționiști avertizează că acest tip de băutură seacă organismul de vitamine, lăsându-ne lipsiți de vlagă și cu dureri insuportabile de cap.

Pentru că riscul apariției mahmurelii este destul de ridicat în perioada Sărbătorilor de Paști, gândul vă oferă câteva trucuri cu ajutorul cărora puteți rezista mai bine la băutură.

● În primul rând trebuie să mâncăm alimente bogate în vitamine și minerale, pentru a diminua efectul negativ al alcoolului asupra organismului. Fructele sunt cele mai recomandate alimente, deoarece sunt o sursă bogată de vitamine și minerale. Acestea sunt recomandate și a doua zi după petrecere, deoarece accelerează eliminarea alcoolului din organism.

● Fumați mai puțin. Combinația dintre țigări și alcool este extrem de nocivă organismului. Specialiștii afirmă că această combinație suprasolicită sistemele de detoxifiere ale ficatului, astfel că riscăm să ne simțim lipsiți de vlagă a doua zi.

● Este indicat să respectăm limitele de alcool recomandate de nutriționiști. Astfel, este indicat să nu bem mai mult de 500 de mililitri de bere, 300 de mililitri de vin roșu sau 100 de mililitri de tărie, precum vodkă, whisky sau palincă pe zi, dacă suntem bărbați. Femeilor le este recomandat să bea jumătate din această cantitate, deoarece, genetic, organismul acestora sintetizează o cantitate cu aproximativ 50 la sută mai mică de enzime ale metabolismului alcoolului și de aceea consumul de alcool pentru acestea este mai toxic decât pentru bărbați.

● Evitați alimentele care conțin cofeină, teină, teobromină, deoarece ele pot crește efectele adverse ale alcoolului asupra organismului. Astfel, atunci când bem alcool trebuie să renunțăm la băuturile răcoritoare de tip cola, deoarece suprasolicită ficatul.

● Înainte de a ne apuca de băut, este indicat să mâncăm. Motivul? Când bem pe stomacul gol, alcoolul trece direct în sânge, ocolind detoxifierea acestor tipuri de băuturi prin ficat. Alcoolul ajunge, rapid, direct la celulele nervoase ale creierului, intoxicând-le și pro­vocând îmbătarea rapidă.

Inchide