MENIU DE PAȘTE. Trei rețete simple pentru OUĂ UMPLUTE

MENIU DE PAȘTE. Trei rețete simple pentru OUĂ UMPLUTE
Publicat: 23/04/2012, 19:39
Actualizat: 23/04/2012, 19:46

Ouăle roșii nu trebuie să lipsească din meniul de Paște, dar pentru mai multă diversitate puteți opta și pentru ouă umplute.

Specialiștii în nutriție recomandă moderație în privința acestui preparat, deoarece ouăle umplute ne pot provoca tulburări digestive, din cauza conținutului de maioneză.

Ouă umplute – varianta 1

Iată ingredintele de care avem nevoie pentru a face ouă umplute:

● 12 ouă

● 350 de grame de mazăre

● 250 de grame de șuncă York

● 200 de grame de cașcaval

● sare

● piper

● o lingură de muștar

● un gălbenuș crud

● două linguri de smântână

● ulei

Mod de preparare

Șunca York se taie în cubulețe mărunte. Cașcavalul se dă pe rozătoare, mică sau mare – după preferință.

Pentru prepararea maionezei punem într-un bol o linguriță de muștar, un gălbenuș de ou și un praf de sare. Amestecăm cu o lingură de lemn, după care turnăm ulei puțin câte puțin și amestecăm repede într-o singură direcție, până obținem cantitatea de maioneză dorită.

Peste maioneza obținută punem două linguri de smântână și amestecăm până se încorporează complet. Într-o cratiță, punem apa cu sare și punem cele 12 ouă la fiert. Se lasă la fiert până devin tari, aproximativ 5 minute, iar după ce s-au fiert se decojesc și se lasă la răcit.

După ce ouăle s-au răcit, le tăiem în 2 pe lung, scoatem gălbenușurile, le mai scobim puțin în interior, dacă este nevoie. Pentru a avea stabilitate pe platou și pentru a nu se înclina în părți, în partea bombată din exterior a oului, tăiem o bucățică mică din albuș, astfel încât să devină plată și să aibă stabilitate.

Gălbenușurile pe care le scoatem din ou precum și albusul scobit și părtile ce pică de la îndreptare, le punem într-un castron și le pisăm foarte mărunt cu furculița.

Peste aceste gălbenușuri și albușuri pisate, adaugăm cubulețele de șuncă, mazărea scursă în prealabil și cascavalul ras și amestecăm totul până la omogenizare, ușor fără a sparge bobițele de mazăre.

Apoi, adăugăm peste compoziția rezultată maioneza preparata în prealabil și amestecăm, într-un singur sens pentru a nu se tăia, până se incorporează complet. Condimentăm cu sare și piper după gust și apoi amestecăm din nou, până ce se omogenizează. Astfel am obținut umplutura pentru ouă.

Se iau fiecare jumătate de ou în parte și le umplem cu câte o lingură cu vârf din umplutura pe care am făcut-o. Așezăm ouăle pe un platou, iar deasupra ouălor presărăm cașcaval ras.

Sursă: Gurmandine.ro

Ouă umplute – varianta 2

Ingredinte:

● zece ouă

● un pate de pui

● maioneză, care poate fi făcută în casă sau cumpărată de la supermarket

● iaurt

● pătrunjel proaspăt

● sare

● piper proaspăt măcinat

● puțină boia

● usturoi

Mod de preparare:

Se degresează ouăle și se pun la fiert. După ce au fiert se curăță de coajă, se taie în două și se scot gălbenușurile. Apoi, gălbenușurile se pasează bine cu furculița și se amestecă cu pateul de pui, și două linguri de maioneză, pătrunjel proaspat tocat, sare și piper proaspăt măcinat. Se amestecă bine și umplem jumătățile de ouă.

Acest ouă pot fi mâncate ca fără să fie asezonate cu nimic, sau putem facem și un sos. Persoanele care vor să adauge la ouă umplute și sos trebuie să folosească maioneza rămasă. La aceasta se adaugă iaurt până se obține o compoziție ușor lichidă. După ce s-a omogenizat bine se adaugă și un cățel de usturoi care a fost în prealabil pisat. Apoi adăugăm sare și puțin pătrunjel tocat. Sosul se adaugă peste ouă, care pot fi ornate cu frunze de pătrunjel proaspăt.

Sursă: petitchef.ro

Ouă umplute – varianta 3

Ingrediente:

● cinci ouă

● o conservă de ciuperci

● o ceapă mică

● două linguri de maioneză

● o lingură de muștar

● zeama de la o jumătate de lămâie

● o lingură de unt

● sare

● piper alb

● mărar

● tarhon

Mod de preparare:

Se pun ciupercile la fiert. În apa în care se află ciupercile se adaugă și puțină zeamă de lămâie, pentru a preveni ca ciupercile să se înnegrească. După ce s-au fiert le scoatem și se lasă la scurs. Într-o cratiță se topește untul și se călesc ciupercile și ceapa tocată marunt. După ce au fost călite se dau laoparte de pe foc și se lasă să se răcească.

Apoi fierbem ouăle, se curăță, se taie în două jumătăți pe lungime și se scoat gălbenușurile, care se vor pisa bine cu furculița. Compozitia de ciuperci o băgăm la blender sau la robot până obținem o pastă. Se amestecă pasta de ciuperci cu gălbenușurile și subțiem cu o lingură de muștar și cu două de maioneză.

Apoi, adăugăm zeama de lamaie după gust, se adaugă mărarul și tarhonul și se condimentează cu sare și piper alb. Toate aceste ingredinte se amestecă bine până ce întreaga compoziție se omogenizează.

Cu ajutorul unui sprit umplem jumătățile de ou, le așezăm pe un platou și le decorăm cu mărar verde.

Sursă: Caietul cu rețete

Aceste preparate nu se vor mânca seara înainte de culcare, deoarece vor pica greu la stomac și riscăm să ne confruntăm cu o indigestie. Ouăle umplute se pot servi ca și aperitiv în perioada Sărbătorilor Pascale.

Scene interzise cardiacilor. Mai multe vedete, orgie greu de imaginat. Cum au fost surprinse
Suma pare ireală! Câți lei primește salariu lunar o casieriță în Mega Image
FOTO. Dana Săvuică, imagini interzise cardiacilor, la 51 de ani! Cum arată în costum de...
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
La ce bancă își ține banii Gigi Becali! Cum a fost surprins milionarul alături de...
Iohannis a făcut ANUNŢUL! Vor fi noi RESTRICŢII pentru români. 'Trebuie luate măsuri acum'
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Premieră în modul de contestare a amenzilor de circulație. Se schimbă tot ce știai!
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Previziuni sumbre ale unui epidemiolog: „Un milion de români se vor îmbolnăvi și 10.000 vor...
Am aflat câte clase are Cătălin Botezatu, de fapt. Îți vei schimba părerea despre el
O scrisoare de AMOR a excentricei regine Maria Antoaneta a DEZĂLUIT ceva INCREDIBIL după aproape...
Dan Negru, în pericol după scandalul cu Biserica. L-au ameninţat cu moartea
Bill Gates face o nouă previziune sumbră. Criza uriașă care va afecta întreaga omenire
IOHANNIS anunță că se vor lua MĂSURI DRASTICE: Suntem în al 12-lea CEAS!
Pompieri, chemați să salveze o femeie care atârna de o stâncă. Au rămas perplecși la...
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Maria Ghiorghiu a făcut tristul anunț
TOȚI OAMENII vor fi vaccinați până la urmă! Anunț de ultimă oră pentru toată România
Florin Călinescu a rupt tăcerea, în sfârșit! „Cel mai nasol în viață este...”
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021