MENIU DE PAȘTE. Trei rețete simple pentru PRĂJITURI

MENIU DE PAȘTE. Trei rețete simple pentru PRĂJITURI
Publicat: 23/04/2012, 19:39
Actualizat: 24/04/2012, 01:53

Cozonacul și pasca sunt deserturile vedetă în perioada Sărbătorilor Pascale. Cu toate acestea, de Paște se mai pot servi și alte tipuri de prăjituri.

Tort cu capuccino

Iată ingredintele de care aveți nevoie pentru a face un tort cu capuccino:

● 250 de grame de unt moale

● 200 de grame de zahăr

● patru ouă

● 300 de grame de făină

● un pliculeț de praf de copt

● 100 de grame de nuci mărunțite

● 200 de mililitri de cafea tare

● 400 grame de Mascarpone

● dou-trei linguri de zahăr pudră vanilat

● puțină cacao pentru pudrat

Mod de preparare:

Se freacă untul cu zahăr, iar apoi să adăugă ouăle și ulterior făină în care s-a pus praful de copt. Toate aceste ingredinte se amestecă până să obține un amestec omogen. După care se adaugă nucile mărunțite și 100 de mililitri de cafeaua tare. După ce ați amestecat bine toate ingredintele, turnați compoziția într-o formă și se lasă la cuptor timp de 30 de minute, până ce se rumenește.

Scoateți preparatul din cuptor și lăsați-l să se răcească, apoi tăiați-l în două. Cafeaua rămasă, respectiv 100 de mililitri, îndulciți-o cu una-două lingurițe de zahăr și turnați câteva linguri peste blatul de prăjitură pentru a-l însiropa. Lăsați-l să se răcească în continuare.

Între timp pregătiti crema: se bate mascarpone cu zahărul pudră. La final, crema obținută se adaugă peste blatul care s-a răcit, iar la sfârșit se pudrează cu cacao.

Sursă: Delly Garbo

Prăjitură grecească

Ingrediente:

● 450 de grame de făină

● jumătate de pachet de unt

● o cană de 250 de mililitri de zahăr

● trei ouă

● un albuș de ou

● 125 de mililitri de lapte

● un plic de praf de copt

● un plic de vanilie

● migdale

Mod de preparare:

Crema de unt se amestecă cu zahărul, apoi se adaugă laptele și făina și se amestecă până ce devine omogen. După care se completează că albușul de ou, care va fi bătut, și migdalele. În compoziția prăjiturii nu se adaugă toată cantitatea de migdale. Se mai păstrează câteva, care se vor mărunți, și care se vor presa la sfârșit pe suprafața prăjiturii.

Se frământă aluatul pânaă se obtine unul omogen de textură moale. Se porționează aluatul în fâșii lungi de 40 centimetri, se împachetează la jumătate, apoi se împletesc pentru a forma un covrig. Lipește-le capetele folosind puțină apă și se presează.

Formele obținute se pun într-o tavă, care a fost acoperită în prealabil cu o hârtie de copt. După ce au fost puse în tavă, prăjiturile se ung cu albuș de ou și se presară peste ele migdalele, care au fost mărunțite între timp.

La sfârșit se bagă tava la cuptor timp de 18 minute, la o temperatură de 180 grade Celsius.

Sursă: Gustos.ro

Prăjitură cu morcovi și ananas

Ingrediente:

● 300 de grame de zahăr

● trei ouă

● 300 de mililitri de ulei de floarea-soarelui

● o linguriță de extract de vanilie

● 300 de grame de făină cu agent de creștere

● două lingurițe de scorțisoară

● 60 de grame de fulgi de nucă de cocos

● 125 de grame de morcovi, curățați și rași

● 250 de grame de ananas conservat, scurs și zdrobit în blender

Ingredinte pentru umplutură și decor:

● 500 de grame de brânză Mascarpone

● o lingură de extract de vanilie

● 60 de grame de zahăr

● opt linguri de cremă de lămâie

● o mână de bomboane decorative

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Puneți zahărul, ouăle, uleiul și vanilia într-un bol și mixați pentru câteva minute până la omogenizare.

Cerneți făina și scorțișoara. Adaugăți nuca de cocos, morcovul și ananasul. Amestecați ușor. Împărțiți compoziția în două tavi rotunde, tapetate cu hârtie de copt. Coaceți-le pentru 30 de minute, până cresc și se îndepărtează de marginile tăvilor. Se scot din cuptor și se lasă blaturile la răcit pe un platou.

Pentru a obține umplutura trebuie să mixați brânza mascarponne cu vanilia și zahărul. Tăiați fiecare blat în jumătate, pe orizontala.

Puneti baza prăjiturii pe un platou și întindeți patru linguri de cremă de lamâie pe deasupra. Asezați celalalt blat, apoi întindeți jumătate din cremă de Mascarpone. Repetați procedura cu celelalte blaturi și decorați cu bomboane decorative.

Sursă: Yahoo

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț...
Cum să păstrezi casa lună fără să faci curățenie. Trucurile pe care le folosesc româncele
Medicii l-au „ucis” pe Maradona prin neglijenţă, spune avocatul asistentei medicale care l-a îngrijit pe...
BANCUL ZILEI – Femeile satisfăcute și afaceristul ingenios
Momentul în care telecabina din Italia se prăbușește de la 100 de metri. VIDEO
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
În timp ce SĂPAU pe un șantier, muncitorii au dat peste ceva ULUITOR. Surpriza a...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Atenție români la bancomat. Rămâi fără bani pe card cu această noua inșelătorie, dispar instant...
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
A primit 17 ANI DE ÎNCHISOARE! Vestea care șochează întreaga țară
Adrian Streinu-Cercel aruncă BOMBA: Produsele care ne fac extrem de mult rău. Mulți români le...
Bomba zilei despre Pfizer! S-a aflat adevărul. Toată lumea trebuie să afle
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este „Regele asfaltului”, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri români, şi ce...