MESAJE DE 8 MARTIE. Cele mai frumoase și inspirate SMS-uri, versuri, urări și citate pentru EA

Redactor:
Maria Bîrnaure
MESAJE DE 8 MARTIE. Cele mai frumoase și inspirate SMS-uri, versuri, urări și citate pentru EA
Mesaje de 8 Martie. Ziua Femeii a fost stabilită pe 8 martie în 1913. De atunci, bărbații se folosesc de prilej pentru a le arăta persoanelor de sex opus speciale din viața lor cât de importante sunt pentru ei. În 2016, Gândul îți propune câteva exemple de mesaje și SMS-uri pe care le poți trimite de 8 martie iubitelor, soțiilor, fiicelor, mamelor și prietenelor.

Mesaje de 8 Martie. Ziua de 8 Martie a fost desemnată Ziua Internațională a Femeii. În 1908, 15.000 de femei au mărșăluit în New York cerând un program de lucru mai scurt, salarii mai bune și dreptul la vot, iar în 1909, conform unei declarații a Partidului Socialist din America, Ziua Internaționala a Femeii a fost stabilită pe 28 februarie. Un an mai târziu, în 1910, în urma unei Conferințe a Muncitoarelor de la Copenhaga, unde au participat peste 100 de femei din 17 țări, s-a hotărât ca Ziua Femeii să fie sărbătorită în aceiași zi peste tot în lume, data de 8 martie fiind aleasă însă abia în 1913.

În această zi se obișnuiește ca bărbații să dăruiască flori și mici cadouri femeilor din viața lor – soțiilor, iubitelor, mamelor, fiicelor și colegelor. Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită pe 8 Martie, a fost mai întâi un simbol al luptei pentru drepturile femeilor care munceau, apoi o sărbătoare a mamelor în țările din fostul bloc sovietic, iar în prezent este un prilej de bucurie și răsfăț pentru toate femeile din lume.

Mesaje de 8 Martie. Texte pentru iubită

„În această zi specială, vreau să aduc primăvara în sufletul tău, împreună cu toată iubirea mea! La mulți ani!”

„Un gând mărunt pentru iubirea imensă pe care ți-o port. La mulți ani de 8 Martie!”

 „Aduci primăvară în sufletul meu și sărutări pe buze. În jurul nostru e lumină pentru că ne iubim! La mulți ani, iubita mea cu ocazia zilei de 8 Martie!”

„De 8 Martie senin, într-un cadru anonim, primăvara a sosit în al iernii asfințit. La mulți ani, iubita mea!”

„Ziua de 8 Martie îmi oferă prilejul potrivit pentru a-ți spune cât de mult însemni pentru mine. Vreau să-ți mulțumesc pentru tot ceea ce am învățat de la tine: cum să dăruiesc necondiționat, cum să am încrede în mine. Tu ai fost cea care m-a iubit fără a cere nimic în schimb, tu ești cea care mi-a oferit sprijin și încurajări când aveam nevoie, tu ai fost mereu alături de mine când viața părea împotriva mea.Te iubesc, mămica mea! La mulți ani de 8 Martie!”

„Din suflet îți dăruiesc, ca în fiecare an, firavul mărțișor și odată cu el toată dragostea ce ți-o port. Te iubesc! La mulți ani!”

„Iubita mea este cea mai bună și frumoasă din lume. Te iubesc, primăvara mea!”

Mesaje de 8 Martie. SMS-uri pentru soție

„Sunt cel mai fericit bărbat, am trecut împreună prin bune și rele, nu trebuie să-ți dau mesaje pompoase de 8 Martie pentru că toată lumea știe că tu ești minunea vieții mele. La mulți ani, scumpa mea soție”

„Te port oriunde în gândurile mele și te simt chiar dacă ești departe de mine! De 8 Martie îți urez o primăvară frumoasă, cu soare, fericire și toată dragostea prinsă într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri!”

„Odată cu venirea primăverii, ai venit tu, a răsărit primul ghiocel și cu el dragostea mea pentru tine, ți-am dăruit un buchet de flori și tu mi-ai dăruit dragostea ta și de atunci în sufletul meu e întotdeauna primăvară pentru că acolo ești tu. Tu ești primăvara sufletului meu. Te iubesc!”

„Îți urez o zi a femeii în care să te bucuri de fiecare rază de soare, de fiecare pată de verdeață și… de dragostea mea necondiționată. La mulți ani, de Ziua Femeii”

„Azi uită cine ești și trezește-te la viața o dată cu natura. Fii un fluture zglobiu și așează-te pe prima floare a purității. Ziua să-ți fie mai senină ca infinitul. La mulți ani, floare a primăverii. Te iubesc”!

„Îți doresc ca aceste zile de primăvară și răsăritul soarelui să-ți aducă peste zi împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi: mai pur, mai sincer, mai curat… te iubesc!”

Mesaje de 8 Martie. Urări pentru mame

„O mamă atât de minunată ca tine merită ca fiecare zi să fie 8 martie! La mulți ani, mămico!”

„Îți multumesc că m-ai iubit și m-ai învățat să iubesc și pe ceilalți, dar mai ales pe tine. La multi ani, mami!”

„La mulți ani! Pentru cea mai buna mama din lume, pentru persoana care are intotdeauna rezervat un zambet pentru mine!”
 
„Tu ești pentru mine o femeie frumoasă, o prietenă specială și o mamă minunată. Mă sim mândră și norocoasă pentru că ești mama mea. La mulți ani!”

„Unei singure ființe din viața mea îi  datorez tot ceea ce eu am și ceea ce sunt azi. Ea mi-a dat naștere, m-a crescut și m-a învățat să iubesc. Nu exista cuvinte care să o descrie! Te iubesc, mama! La mulți ani”
 
„Iti urez ca împlinirile, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească întotdeauna. Fie că primăvara să îți inunde sufletul cu bucurie și cu parfumul tuturor florilor. Îți doresc un 8 martie cât mai frumos. La mulți ani!”
 
„Iti urez o zi a femeii în care să te bucuri de fiecare rază de soare, de fiecare câmp de verdeață și… de dragostea mea necondiționată. La mulți ani, draga mea mamă!” 

„Pentru ziua ta, mămico, îți trimit un ghiocel. Cât de mic îl vezi, cuprinde toată primavară-n el. La mulți ani de 8 martie!”

„Unei singure ființe din viața mea îi datorez tot ceea ce eu am și ceea ce sunt azi. Mi-ai dat naștere, m-ai crescut și m-ai învățat să iubesc. La mulți ani, mamă!”

„Ziua de 8 Martie îmi oferă prilejul potrivit pentru a-ți spune cât de mult însemni pentru mine. Vreau să-ți mulțumesc pentru tot ceea ce am învățat de la tine: cum să dăruiesc necondiționat, cum să am încrede în mine. Tu ai fost cea care m-a iubit fără a cere nimic în schimb, tu ești cea care mi-a oferit sprijin și încurajări când aveam nevoie, tu ai fost mereu alături de mine când viața părea împotriva mea.Te iubesc, mămica mea!”

Mesaje de 8 Martie. Felicitări în versuri

Strofă din poezia „Catrenele fetei frumoase” de Lucian Blaga:

Frumsete din frumsete te-ai ivit
întruchipată fără veste,
cum „într-o mie si una de nopti”
povestea naste din poveste.

Strofă din poezia „Ce bine că ești” de Nichita Stănescu:

Ce bine ca esti, ce mirare ca sunt!
Doua cântece diferite, lovindu-se amestecindu-se,
doua culori ce nu s-au văzut niciodata,
una foarte de jos, intoarsa spre pământ,
una foarte de sus, aproape rupta
în infrigurata, neasemuita lupta
a minunii ca esti, a-ntimplarii ca sunt.

Strofă din poezia „Definiția iubirii” de Romeo Morari

Tu esti asemeni cupei din stravezii cristaluri
Cu incrustatii pure si unduiri usoare
Din tine pot sa soarba, in sacre ritualuri
Si gurile pagane si cele-ncepatoare.

Strofă din poezia „O rămâi” de Mihai Eminescu

O ramii, ramii la mine,
Te iubesc atât de mult!
Ale tale doruri toate
Numai eu stiu se l-ascult.

Mesaje de 8 Martie. Urări hazlii, pentru doamnele și domnișoarele care știu de glumă 

Este Ziua Femeii, o perioadă grea pentru orice bărbat de meserie, trebuie să abordăm acest eveniment cu calm, rațiune și cu multă diplomație”.

„Sunt veteran în Legiunea Străină și am luptat 4 ani ca mercenar în Afganistan, cea mai grea bătălie pentru mine rămâne săptămâna dintre 1 și 8 Martie… asta se întâmplă în fiecare an”.

„Sună-ți prietena, s-ar putea să fie cu mine”.

„Am vrut să-ți cumpăr flori, dar tu ești cea mai frumoasă floare, am vrut să-ți iau un Ferarri din 2007, dar ți-am luat un mărțișor de 8 Martie”. 

„Știu că nu ți-am luat mărțișor și am fost un mare țăran și mai știu că ești cea mai frumoasă femeie din spațiul sud-est european”.

„Sunt veteran în Legiunea Străină și am luptat 4 ani ca mercenar în Afghanistan, însă cea mai grea bătălie pentru mine rămâne săptămâna dintre 1 și 8 Martie. Asta se întâmplă în fiecare an. La muți ani!”

„Sunt cel mai fericit bărbat, am trecut împreună prin bune și rele, nu trebuie să-ți dau mesaje pompoase de 8 Martie pentru că toată lumea știe că tu ești minunea vieții mele. La mulți ani!”

Mesaje de 8 Martie. Mesaje pentru prietene

„Azi uită cine ești și trezește-te la viață o dată cu natura. Fii un fluture zglobiu și așează-te pe prima floare a purității. Ziua să-ți fie mai senină ca infinitul. La mulți ani, floare a primăverii!”

„Dacă vezi că soarele-ți râde prin păr, dacă simți miros de ghiocei, dacă auzi ciripit de păsărele, atunci înseamnă că trăiești o nouă primăvară, cu mult mai frumoasă decât precedentele!”

„O primăvară caldă, dragoste nebună, lumină în suflet și în priviri. La multi ani de 8 martie!”

„La mulți ani pentru o femeie de nota 10! Să nu te schimbi niciodată!”

„1.000 de flori și tot atâtea gânduri bune pentru o persoană deosebită. Vă doresc o zi specială, la fel ca dumneavoastră. La mulți ani!”

Mesaje de 8 Martie. Urări pentru soacre

De 8 Martie, gânduri curate împletite din iubire, alături de un sincer „La multi ani”, celei mai grozave soacre!”

„Mi-ai adus bucuria de a avea două mame. Una aici, aproape, și una ceva mai departe. Îți multumesc pentru că m-ai primit și adoptat cu atâta căldura, bucurie și mândrie. La multi ani de 8 Martie, mamă soacră!”

„Te admir din toată inima pentru cine ești, pentru eleganța ta, pentru calmul tău, pentru frumusețe, pentru generozitate, pentru delicatețe… Iartă-mă pentru toate momentele în care uit să-ți arăt asta.  Îți mulțumesc! Sunt recunoscătoare că ești în viața mea! La multi ani frumoși, luminoși, plini de iubire!”

Mesaje de 8 Martie.Texte pentru profesoare/învățătoare

„Vă mulțumesc pentru răbdarea și înțelegerea de care ați dat dovadă atunci când nu reușeam să fac cele mai frumoase litere ori când uitam tabla înmulțirii. Vă doresc o primăvară însorită, care să vă aducă zâmbetul pe buze și bucuria în suflet! La mulți ani!”

„La mulți ani cu ocazia Zilei Femeii! Dumneavoastră ne-ați fost întotdeauna că o a doua mamă, așa că vă dorim un an asemenea acestei primăveri: cu soare și cu o mulțime de zâmbete!”

„Dragă doamnă învățătoare, chiar dacă nu sunt mereu cel mai cuminte baiatel, aceasta nu înseamnă că nu apreciez efortul pe care îl depuneți pentru a mă ajuta să fac alegerile corecte și să învăț lucruri de care voi avea nevoie mai târziu. Vă urez din tot sufeltul la mulți ani cu ocazia Zilei Femeii!”

„Dragă doamnă învățătoare, ne-ați făcut să înțelegem matematica și să nu ne temem de literele complicate, care au multe bastonașe și codițe. Dumneavoastră ne sunteți o a doua mamă, care ne învață să fim prietenoși și politicoși atunci când ajungem în colectivitate. Vă mulțumim și vă urăm să aveți parte de cea mai frumoasă primăvara!”

„Anii trec, noi creștem, însă mereu ne vom aminti cu drag de dumneavoastră, cea care ne-ați călăuzit pașii prin școală. Vă mulțumim pentru răbdarea de care ați dat dovadă! La mulți ani cu ocazia Zilei Femeii!”

Mesaje de 8 Martie. Citate celebre despre femei

„Toate popoarele civilizate au respectat femeia”. – Jean Jacques Rousseau

„Poate că, într-adevăr, ochii femeii iubite sunt marginea lumii”. – Grigore Vieru

„Femeia: cea mai dezgolită dintre cărnurile vii și cea care strălucește cu cea mai dulce scânteie”. – Antoine de Saint Exupery

„Nu îmi este teamă decât de femei pentru că știu că nu mă vor răni”. – Abraham Lincoln

„Femeile își plâng morții, bărbații și-i răzbună”. – Alexandre Dumas

„O femeie cunoaște chipul bărbatului pe care îl iubește precum marinarul cunoaște marea”. – Honore de Balzac

„Nicio femeie nu e frumoasă sau urâtă până nu ajungi să o cunoști”. – Marin Preda

„Femeile sunt creaturi menite să fie iubite, nu înțelese”. – Oscar Wilde

 „Femeile și pisicile fac ceea ce le place, iar bărbații și câinii ar trebui să se relaxeze și să se obișnuiască cu ideea”. – Robert A. Heinlein

Femeia nu este sexul slab, e cel mai nobil din cele două, prin puterea sa de sacrificiu, de suferință în tăcere, de umilință, credință și cunoaștere”. – Mahatma Ghandi

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Cum a ajuns să arate la 46 de ani Adrian Ilie, celebrul fotbalist din...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
Preşedinţii liberali de CJ-uri fac curăţenia de mandat. Ce au descoperit
Irina Tănase, mesaj pentru Liviu Dragnea de ziua acestuia: „Mă doare sufletul”
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
Ce a prins la undiță un pescar amator? Bărbatul a încremenit când a văzut! A...
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Mama Luizei Melencu și-a strigat durerea. A ajuns la capătul puterilor și a lăsat un...
ATENȚIE! Ce amendă primesc cei care stropesc pietonii. Suma e COLOSALĂ!!!
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Viviana Sposub şi-a luat adio de la Burcea. „Ferma nu va mai fi la fel...
Inchide