Pentru că alcoolul nu a lipsit din meniul mesei de Paște, risculapariției mahmurelii este destul de ridicat.
Alcoolul are capacitatea de a deshidrata și de a reducecantitatea de lichide din ceier, fapt care provoacă dureri de cap,senzația de gură uscată și senzația de oboseală accentuată, susținspecialiștii în nutriție. Mai mult, efectul alcoolului asupraînvelișului stomacal provoacă greață. Un alt factor ce contribuiela instalarea mahmurelii este prezența substanțelor rezultate dindistrugerea enzimelor din ficat de către etanol. Practic,organismul elimină mai mult lichid decât este necesar din dorințade a scăpa de toxine, ocazie cu care se pierde nu doar apa vitalăci și o serie de substanțe necesare bunei funcționări a corpuluiuman.
gândul oferă cincimetode eficiente de a scapa de efectele negative alemahmurelii.
Asigură-i organismuluinecesarul de vitamina B la micul dejun. Potrivitexperților, ouăle pot restabili nivelul acestei vitamine dinorganism. În plus, aceste sunt bogate în proteine, asigurândcorpului o mai bună revenire după excesul de alcool. Pâinea dinovăz sau cerealele integrale sunt și ele indicate la micul dejun,deoarece eliberează treptat energie în organism
Mănâncădulciuri. Pentru că după o noapte de beție nivelulde glocoză din sânge scade, specialiștii în nutiție recomandă ca adoua zi, după petrecere, să mâncăm câteva pătrățele de ciocolată,deoarcece acestea vor oferi organismului energie, reglând nivelulde glocoză din sânge.
Sucurile sau altebăuturi fără alcool vor ajuta la reinstalarea echilibrul înorganism. Nutriționiștii recomandă evitareabăuturilor care conțin cofeină, deoarcece acestea vor accentuastarea de disconfort. Sucurile din fructe sunt indicate după oseară de beție, deoarece asugură corpului vitaminele pe carealcoolul le-a eliminat din organism.
Înainte de culcare și latrezire, bea jumătate de litru de apă, deoarecealcoolul duce la creșterea rapidă a nivelului de zahăr, iar nivelulde insulină din organism va depăși limitele normale. Pentru aechilibra nivelul de zahăr din corp se mai recomandă suplimentealimentare ce au o concentrație ridicată de săruri și minerale.
Ceaiul verdeîndepărtează mahmureala mult mai repede decât o ceașcă de cafeatare. O astfel de băutură se prepară dinurmătoarele ingrediente: trei lingurițe de ceai verde, sucul uneilămâi, o linguriță de miere și 500 mililitri de apă fierbinte, carea fiert timp de un minut. Băutura se infuzează cinci minute și apoise bea.