Michele Placido, interpretul comisarului Cattani: „Trebuie să le amintim tinerilor italieni că și noi am fost un popor de imigranți”

Michele Placido, interpretul comisarului Cattani: „Trebuie să le amintim tinerilor italieni că și noi am fost un popor de imigranți
Publicat: 23/04/2012, 19:24
Actualizat: 23/04/2012, 22:31

Michele Placido a venit la București pentru a realiza un filmdespre un copil italian care emigrează în Germania în anul 1960. Învremurile acelea, italienii erau migratorii Europei, lucru pe carear trebui să și-l amintească astăzi, crede actorul și regizorulitalian: „Lucrul cel mai important este că trebuie să le amintimtinerilor italieni că și noi am fost un popor de imigranți și amavut aceleași probleme când am fost în Germania, în Belgia, înFranța, după război. Din 100 de italieni, 90 lucrau și eraucuminți, iar 10 nu își vedeau de treabă și se ocupau deprostituție, de furat. Și în Italia, cu siguranță, 99% dintreromâni sunt persoane care muncesc – s-au integrat bine însocietate, și există un 1% care sunt diferiți. Dar așa e peste totîn lume”, a declarat Placido pentru The ONE.

„Am încredere să-mi las copilul pe mâna uneiromânce”

Părerea despre români diferă în Peninsulă în funcție de mediul încare o ceri: există un clișeu negativ foarte puternic, însă nuprintre toți italienii, a văzut cineastul, care spune că a avutexperiențe plăcute cu românii. „90% din italieni apreciază românii.Eu, de exemplu, am construit o casă și un birou cu firma unuiromân, care a lucrat cu echipa lui formată din zidari români, careau lucrat foarte bine, au fost magnifici. Baby-sitterul care seocupă de copilul meu este o fată foarte tânără din România. Eu amîncredere să las pe mâna unei românce educația copilului meu”,spune interpretul comisarului Cattani, care a observat că rasismuleste o problemă în special în nordul Italiei, unde activează unpartid rasist, LEGA. „Oamenii de acolo sunt rasiști inclusiv cunoi, cei care venim din sudul Italiei, nu doar cu românii, cu toțicei care vin din afară”, completează el.

Regizorii români, cei mai buni din Europa

Filmul la care lucrează Michele Placido, „Itaker”, pe numele lui delucru, adică porecla pe care o dăduseră în batjocură germaniiitalienilor, aduce în discuție problema migrației și este ocoproducție România-Germania-Italia. Despre actorii, regizorii șiproducătorii români, Placido are doar cuvinte de laudă. A mailucrat cu Monica Bârlădeanu și o consideră „o actriță foarte bună”și crede că ceea ce este mai frumos în România în acest moment”sunt tocmai acești tineri regizori ai voștri care vorbesc prinfilmele lor despre realitățile sociale din România, într-o manierăfoarte poetică”. „Revin la valoarea regizorilor voștri cu care artrebui să vă mândriți, pentru că sunt cei mai buni din Europa.

Presa internațională vorbește despre regizorii voștri, despreproducătorii voștri, cât sunt de capabili și cum vor fi înavangarda cinematografiei europene”, mai spune Placido. Odată cuel, a ajuns în România și fiica lui, Violante Placido, care joacăalături de Nicolas Cage în partea a doua a peliculei „Ghost Rider”,ce va fi filmată, în primă fază, la Sibiu. „Vor filma aproximativ 3luni în România, iar Violante, fiica mea, are un rol principal înacest film. A ajuns aici și mi-a spus că îi place tare multorașul… și că nu se gândea că Bucureștiul este atât de frumos.Este un oraș plin de viață. La noi nu ajung imaginile cufrumusețile României, la nivel de turism. Vă propun să facețicumva, să ajungă și la noi imagini frumoase despre România. Știm căaveți mare sau munte, dar să ne arătați și un București plin debucurie, plin de energie. Este ca orice mare metropolă, Paris,Roma”, e de părere cineastul. (Andreea Esca, RemusAchim)

Citiți interviulintegral cu Michele Placido pewww.onemagazine.ro

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Şi-a presimţit moartea! Ce a făcut Petrică Cercel la ultima cântare
Loredana Groza, luată cu ambulanța la puțin timp după ce a cântat la nunta Simonei...
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
“Prințișorul Craiovei”, ATACAT brutal de cei care îi sunt alături: “Un maimuțoi cu aere de...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Sfatul unui medic: Cafeaua nu trebuie consumată prima dată dimineaţa. Care este motivul
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Cum e să te îmbolnăvești de COVID în țara în care virusul nu există oficial....
Şi-a presimţit moartea! Ce a făcut Petrică Cercel la ultima cântare
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Un președinte vrea să schimbe harta Europei! Cum și-a amenințat vecinii: 'Teritoriile acelea sunt ale...
Țara unde trăiesc cei mai înalți oameni din lume. De ce ar putea să scadă...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului. Doliu în lumea muzicii ușoare românești: A MURIT
Cutremur total în Europa! Apare o super armată europeană
E DESCOPERIREA momentului! O plantă din care se face vin are eficiență maximă anti-coronavirus
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...