Misterul care îl frământă pe unul dintre cei mai mari oameni de știință

Redactor:
Laura Holban
Misterul care îl frământă pe unul dintre cei mai mari oameni de știință
Stephen Hawking este unul dintre cei mai mari oameni de știință, a explicat principii de mecanică cuantică, relativitate și chiar "marea explozie" Big Bang, însă mărturisește că o dilemă încă îi dă bătăi de cap.

Stephen Hawking, unul dintre cei mai mari oameni de știință care a explicat principii de mecanică cuantică, relativitate și chiar „marea explozie” Big Bang, a mărturisit că există o întrebare care îi dă încă bătăi de cap. În cadrul unui interviu aniversar, la împlinirea a 70 de ani, fizicianul a recunoscut că subiectul care îi ocupă cea mai parte a gândurilor sale sunt femeile, relatează Daily Mail. „Femeile. Sunt un mister complet”, a spus Hawking.

Atunci când a fost întrebat despre cele mai mari greșeli ale sale, Hawking a sugerat că are regrete în ceea ce privește viața personală.

Interviul a fost luat înaintea conferinței internaționale organizate în onoarea sa, care a debutat astăzi la Universitatea Cambridge. Înainte de a paraliza complet, Hawking a predat matematică la această universitate.

Hawking, care împlinește 70 de ani pe 8 ianuarie, a acordat un interviu neobișnuit în care a vorbit despre femeile din viața sa și marile sale regrete. Hawking, care a fost diagnosticat la vârsta de 21 de ani cu scleroză laterală amiotrofică și căruia nu i s-au dat mai mult de trei ani de viață, nu s-a lăsat învins de boală și a reușit să-și construiască o carieră de invidiat. Colegii săi de breaslă, cum ar fi astronomul Martin Rees, astrofizicianul premiat cu Nobel în fizică în 2011 – Saul Perlmutter – și fizicianul Kip Thorne, îi vor fi alături la această conferință unde se vor sărbători contribuțiile lui Hawking în teoria gravitației și studiile despre dispariția găurilor negre în cosmos.

Englezul Hawking s-a însurat în 1965 cu Jane Wilde, alături de care a avut trei copii. Wilde a intentat divorțul în 1991, presa motivând că femeia nu a mai suportat presiunea pe care o aducea faima lui Stephen, dar nici modul în care progresa boala și dizabilitatea locomotorie a acestuia. Hawking s-a recăsătorit în 1995 cu asistenta sa, Elaine Mason, de care a divorțat ulterior în 2006. Fizicianul care a demonstrat cum găurile negre se evaporă în timp, a mărturisit că dacă ar fi din nou tânăr, ar găsi o nouă idee care să revoluționeze un întreg nou domeniu al științei.

Inchide