Mobilizare impresionantă de forțe: Cum este protejat un zid din Londra pe care se presupune că artistul Banksy a realizat un desen

Redactor:
Diana Dumitrescu
Mobilizare impresionantă de forțe: Cum este protejat un zid din Londra pe care se presupune că artistul Banksy a realizat un desen
Un zid din Londra pe care se presupune că artistul Banksy a realizat un desen de tip graffiti, înfățișând o fetiță, alături de un mesaj, a fost îmbrăcat într-o carcasă de protecție, joi, potrivit nme.com.

Desenul de tip graffiti a fost realizat pe un zid de lângă Marble Arch din Londra, în luna aprilie, după săptămâni de proteste privind schimbările climatice și se presupune că a fost realizat de Banksy, deși acesta nu a confirmat informația.

Consiliul local din Westminster a oferit o declarație, afirmând că experți în artă au cerut protejarea desenului pentru că „generează foarte multă bucurie”.

În desen este prezentată o fetiță, ținând cu mândrie în mână simbolul mișcării socio-politice Extinction Rebellion. Lângă desen sunt scrise cuvintele: „Din acest moment, disperarea se termină și începe tactica”.

 

 

 

Carcasa permanentă din policarbonat a fost instalată joi.

„Prioritatea noastră a fost întotdeauna să ne asigurăm că această artă stradală rămâne accesibilă, pentru ca vizitatorii noștri să se bucure”, a declarat Iain Bott, membru al Cabinetului pentru Sport, Cultură și Comunitate.

Banksy este celebru pentru desenele sale de tip graffiti realizate pe diverse clădiri importante, însoțite adeseori de comentarii cu tentă socială. Considerat un reprezentant al curentului street art, el este renumit pentru faptul că își tachinează publicul, dar și autoritățile, iar lucrările sale sunt extrem de originale, făcându-i pe privitori să vadă lucrurile într-o cu totul altă lumină.

Acesta a apărut în documentarul „Exit Through the Gift Shop”, pe care l-a și regizat și în care își prezintă opera, fără a-și dezvălui însă nicio secundă chipul. Filmul său a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun documentar în anul 2011.

Banksy, care își ascunde identitatea, preferând să rămână în anonimat, este originar din Bristol, un oraș din sud-vestul Angliei. Artistul britanic combină adeseori în operele sale umorul și arta subversiunii: el și-a exercitat arta pe zidurile din New Orleans, după uraganul Katrina, dar și pe zidul din Cisiordania care îi separă pe israelieni de palestinieni.

În 2009, el și-a instalat 100 de opere în muzeul de artă din Bristol chiar în fața oficialilor prezenți la un vernisaj. În trecut, Banksy a reușit să introducă pe ascuns în incinta Disneyland o statuie în mărime naturală ce reprezenta un deținut de la Guantanamo.

În toamna anului 2013, operele sale au fost prezentate într-o expoziție inedită pe zidurile clădirilor din New York. Desenele artistului britanic au fost protejate cu grilaje și agenți de pază.

Foto: Hepta

Tags:
Inchide