Moment emoționant pentru doi veterani de război. Au absolvit liceul la 85 și 95 de ani- VIDEO

Redactor:
Laura Cojocaru
Moment emoționant pentru doi veterani de război. Au absolvit liceul la 85 și 95 de ani- VIDEO
Doi veterani de război care au 85, respective 95 de ani au participat la festivitatea de absolvire a liceului. Războiul din Coreea și Al Doilea Război Mondial le-a furat multe dintre bucuriile tinereții, dar cu zeci de ani mai târziu, și-au îndeplinit un vis: Acela de a urca pe scenă și de a primi diploma de liceu.

Unul a luptat în războiul din Coreea, celălalt în Al Doilea Război Mondial. Pentru că erau tineri când au fost nevoiți să se înroleze în armată, cei doi veterani de război nu au putut paticipa la festivitatea de absolvire a liceului.

Simțeau că le lipsește ceva în viață, dar după zeci de ani de la încheierea studiilor și-au îndeplinit cu emoții un vis.

Cei doi  veterani de război de 85, respectiv 95 de ani au participat la festivitatea de absolvire a liceului împreună cu promoția 2019.

Joe Perricone are 95 de ani și a fost elev la liceul Hillsborough din Tampa, Florida când a fost înrolat în armată în 1943 pentru a lupta în cel de-Al Doilea Război Mondial. El a povestit pentru CNN că a primit diploma de studii ulterior, dar nu a participat la festivitatea de absolvire.

 

După 70 de ani de la terminarea liceului, nepotul lui Joe Perricone, judecătorul Thomas Palermo a stabilit cu directorul școlii ca bunicul său să participe la festivitatea de absolvire împreună cu promoția 2019.

Veteranul  a fost strigat primul pentru a urca pe scenă, unde a primit onoruri pentru serviciile aduse țării.

La 16 ani, în 1950, Bill William Arnold Craddock s-a alăturat Forțelor Aeriene și a părăsit Liceul de Voluntariat din Church Hill, Tennessee, fără a a absolvi. A mers apoi la Școala de Științe Hill pe care ar fi trebuit să o absolve în 1953, dar acest lucru nu s-a întâmplat, fiind chemat să servească în războiul din Coreea.

Acum, 66 de ani mai târziu, el și-a îndeplinit visul: „Înseamnă mult pentru mine. Sunt emoționat și roșu în obraji pentru că am reușit să ajung aici” a declarat veteranul.

„Studiați, fiți buni, și învățați tot ce puteți”, a fost sfatul veteranului.

 

Inchide