Momente grele pentru Placido Domingo. Totul a început în timpul unor repetiții, iar acum medicii au luat decizia

Redactor:
Florin Badescu
Momente grele pentru Placido Domingo. Totul a început în timpul unor repetiții, iar acum medicii au luat decizia
Tenorul spaniol Placido Domingo s-a internat de curând într-o clinică din New York, unde va suporta o intervenție chirurgicală ce va consta în extirparea vezicii biliare, informează contactmusic.com.

Celebrul artist, în vârstă de 74 de ani, participa la o ședință de repetiții, marți, dirijând spectacolul „Tosca” al Operei Metropolitan din New York, în momentul în care a început să acuze dureri puternice și vărsături, a precizat pentru Los Angeles Times agentul de presă al tenorului spaniol.

Placido Domingo a fost transportat la un spital din apropiere, iar, în prezent, potrivit aceleiași surse, „se simte puțin mai bine”. Artistul va fi operat la începutul săptămânii viitoare.

Potrivit unei declarații făcute de agentul de presă al Operei Metropolitan, operația va fi minimal invazivă și va permite interpretului de operă „să își reia activitățile după o scurtă perioadă de spitalizare”.

Spectacolul „Tosca” va avea premiera, așa cum era programat, vineri, iar Placido Domingo va rata doar primele patru reprezentații. Artistul va reveni în această producție la începutul lunii noiembrie.

Placido Domingo este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forța și versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele și tonurile registrului dramatic. De la debutul său, în rolul Alfredo din opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi, în anul 1959, Placido Domingo a avut peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

În noiembrie 2013, Placido Domingo a fost numit ambasador al bunăvoinței pentru Organizația Națiunilor Unite (ONU). Placido Domingo a câștigat primul său premiu Grammy în 1971 și ulterior a mai fost recompensat cu opt astfel de trofee, precum și cu trei Latin Grammy. În 2002, el a primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic. Este deținător a numeroase alte trofee și distincții, printre care titlul de Comandor al Legiunii de onoare, acordat în Franța, premiul Prințul Asturiei pentru arte (Spania) și Medalia Libertății (SUA).

Inchide