Monica Tatoiu pleacă: „De ce m-am săturat de România”

Monica Tatoiu pleacă: „De ce m-am săturat de România
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 23/04/2012, 19:47

• „Nu vreau să maitrăiesc într-o țară în care nu mai ai siguranță pe stradă, nu vreausă trăiesc într-o țară fără moralitate, în care agresivitatea șipromiscuitatea sunt la tot pasul”, declară Monica Tatoiu pentrugândul. Fostă șefăde la Oriflame și candidată la Primăria Capitalei în urmă cu șaseani, Tatoiu și-a anunțat decizia de a părăsi România. Motivul?Insecuritatea socială, absența reperelor și frica. Nu o fricăfizică de cineva anume, ci teama că „aici poți fi peste noaptediscreditat, că ți se poate fabrica orice, oricând”, spune Tatoiu,precizând că totdeauna a fost „împotriva curentului”. Spune că nupoate face politică, pentru că nu este înregimentabilă, răspunzândastfel celor care o acuză că a țintit un anume loc în executiv,prin desele sale intervenții. „Plec pentru că mi-e frică – ori măînregimentez politic și am o oarecare siguranță, ori sunt un lupsinguratic și sunt vulnerabilă”, explică Tatoiu.

• De șase luni, împreunăcu soțul ei, caută cele mai bune opțiuni, inclusiv o patrie în careși-ar putea plăti obligațiile fiscale către statul român. „Cert eun lucru”, spune ea pentru gândul: „casa dinBucurești nu o vom vinde. Nu avem alte proprietăți, cu excepțiacelor două apar­tamente în care locuiesc mama și soacra mea”.

• „Nu vreau ca Victor,fiul meu, să crească într-o țară fără moralitate, fără siguranță,fără repere. Nu-mi place ce văd pe stradă, la malluri. Cu excepțiaunor locuri din București – la teatru, la operă, ori la Filarmonică- peste tot vezi doar mitocani”, a declarat Tatoiu, care a hotărâtsă plece din țară în 2012, an ce corespunde cu alegerile locale șicu momentul în care fiul ei va termina studiile la ȘcoalaAmericană. „Va merge să învețe în străinătate, probabil la ouniversitate din Texas ori la British Columbia, iar noi îl vomurma”. Momentan însă, Tatoiu spune că nu știe dacă se va întoarceîn țară după vreo șase ani sau va rămâne cu familia înstrăinătate. „Delta pe care o vizităm an de an, munții pe care i-ambătut cu soțul meu, Valea Izei, Bucovina – toate minunile astean-au nimic de-a face cu ce văd în România de azi pe stradă. Mă totgândesc cât seamănă ceea ce trăim cu atmosfera descrisă de MarioLlosa în cartea lui, Rătăcirile fetei nesăbuite, a cărei acțiune sepetrece într-un Peru al insecurității sociale”.

• Până când va pleca dințară, Tatoiu are planuri mari – vrea să creeze o rețea cu româniidin diasporă împotriva celor din țară, care, susține ea, nu facnimic. „Cei din străinătate iubesc mai mult România și sunt multmai responsabili decât cei de aici”, declară ea.

• Întrebată degândulce o poate face să se răzgândească în privința plecării, MonicaTatoiu răspunde rapid: „Schimbarea climatului politic. Asta m-arface să mă răzgândesc”.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum este, de fapt, viața de soție lângă milionarul Cristi Borcea! Acum, Valentina Pelinel a...
Olaf Scholz a fost votat în funcţia de cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat...
MOMENTUL ADEVĂRULUI: Cât de sigură este DACIA ELECTRICĂ în impact?
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ACUM, INTERVIU LIVE cu prof. univ.dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Liviu Dragnea e distrus! Cine e bărbatul cu care Irina Tănase l-a înșelat
Astrele au avut dreptate. Despărțirea lui Liviu Dragnea de Irina Tănase a fost prezisă încă...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...