• Publicat:
Magazin

Motivul pentru care Ed Kemper și-a decapitat mama și i-a folosit capul la perversiuni sexuale. Criminalul în serie care ținea bucăți din victime în frigider este acum un „deținut-model”, specializat în arta ceramicii

Motivul pentru care Ed Kemper și-a decapitat mama și i-a folosit capul la perversiuni sexuale. Criminalul în serie care ținea bucăți din victime în frigider este acum un „deținut-model”, specializat în arta ceramicii
Edmund Kemper, unul dintre cei mai temuți criminali în serie din SUA, și-a ucis mama, bunicii, șase studente și a mărturisit că a consumat din carnea victimelor sale.

Edmund Kemper a comis unele din cele mai fioroase crime din istoria SUA, scrie mirror.co.uk.

„Uriașul Ed” a ucis zece oameni, inclusiv pe mama sa și bunicii săi, fiind încarcerat pe viață.

Kemper a descris relația lui cu mama Clarnell drept „toxică”. În 20 aprilie 1973, Kemper a răbufnit în fața criticilor ei, a așteptat ca femeia să adoarmă și a omorât-o cu un ciocan.

Ulterior, Kemper și-a decapitat mama și „a făcut sex cu capul ei”, pe care l-a folosit apoi ca „țintă pentru darts”, urlând la el timp de o oră.

Kemper i-a tăiat limba și laringele mamei sale și a încercat să arunce resturile umane la gunoi.

Dar corzile vocale ale mamei lui Kemper au fost greu de rupt, așa că ucigașul le-a aruncat în chiuvetă.

„Mi s-a părut corect să fac asta – deoarece a urlat la mine atâția ani”, a declarat Kemper în fața anchetatorilor.

Ce l-a împins însă pe tânărul de 21 de ani să ucidă atâtea persoane, într-un mod îngrozitor?

Kemper, originar din California, a avut o copilărie cu probleme. Părinții lui aveau o căsnicie nefericită, iar mama sa se plângea de tatăl „modest”, care era electrician.

Cei doi s-au despărțit pe când Kemper avea nouă ani, iar el a fost devastat, deoarece era extrem de apropiat de tatăl lui.

Kemper a crescut mare, mai mare decât colegii săi. Copilul avea o plăcere sadică în a chinui animale, pe care le îngropa de vii în curtea familiei.

După ce animalele mureau, psihopatul le dezgropa și le tăia capul, purtându-l într-o țeapă, ca pe un trofeu.

La vârsta de 13 ani, Kemper a ucis a doua pisică a familiei, pe care era gelos. Kemper credea că animalul e mai atașat de sora lui decât de el.

Băiatul a ținut bucăți din cadavrul pisicii în dulap, care au fost găsite de mama lui. Kemper era un tip extrem de inteligent, dar cu o imaginație bolnavă.

În copilărie, jocurile lui preferate erau cele de-a „scaunul electric” și „camera de gazare”, iar „prizonierul” era chiar sora lui.

Mama lui îl închidea pe Kemper în beci, unde îl lăsa mult timp, considerându-l „un ciudat”.

Nefericit, Kemper a fugit de acasă la vârsta de 15 ani și s-a mutat cu tatăl lui.

Acesta se recăsătorise și avea un fiu vitreg, situație în care Kemper nu se mai integra.

În data de 27 august 1964, Kemper și-a împușcat mortal bunica, folosind pușca de vânătoare primită de la bunicul său, în urma unui scandal.

Kemper l-a așteptat și pe bunicul lui, care era la cumpărături, și l-a ucis cu sânge rece.

Văzând ce a făcut, Kemper a sunat-o pe mama lui, care l-a sfătuit să se predea la poliție.

„Am vrut să văd cum e să o omor pe bunica”, le-a zis Kemper polițiștilor.

Psihiatrii au considerat că infracțiunile lui Kemper sunt foarte grave, mai ales că avea doar 15 ani și l-au diagnosticat cu schizofrenie paranoidă. Kemper a ajuns într-un spital pentru persoane cu probleme psihice.

Cu un IQ de 145, Kemper a reușit să-i manipuleze pe experții medicali, motivând că-i poate ajuta în munca lor.

Kemper a fost eliberat în data de 18 decembrie 1969, chiar în ziua împlinirii vârstei de 21 de ani.

În ciuda avertismentelor din partea psihiatrilor săi, Kemper a fost trimis să locuiască alături de mama lui în Montana și cazierul i-a fost șters, deoarece „progresase” foarte mult.

Kemper s-a înscris la facultate și a visat să devină polițist, dar visurile i-au fost spulberate de obezitate.

S-a împrietenit însă cu polițiștii locali, alături de care bea în barul din apropierea casei sale.

Relația cu mama sa a fost însă tensionată și vecinii auzeau deseori certuri.

În 1969, Kemper s-a angajat la Departamentul Autostrăzi și s-a logodit cu o fată de 16 ani.

Ulterior, Kemper a fost rănit într-un accident de motocicletă și a primit daune de 15.000 de dolari, bani cu care și-a cumpărat o mașină.

A observat apoi numeroase femei, care făceau autostopul și a decis să acționeze. Kemper ținea în mașină cuțite, cătușe, scoci și pături, pentru planurile sale neortodoxe.

După ce a transportat 150 de autostopiste fără incidente, setea de sânge a lui Kemper a revenit și lucrurile au luat o turnură macabră.

În data de 7 mai 1972, Kemper le-a luat la ocazie pe studentele Mary Ann Pesce și Anita Mary Lucessa. O oră mai târziu, Kemper a mers într-o pădure, unde le-a legat în portbagaj.

A dorit să le violeze, dar s-a răzgândit: le-a înjunghiat și strangulat pe tinere, după care le-a pus înapoi în portbagaj.

Kemper a fost oprit de poliție din cauza unui stop spart, dar aceștia nu au sesizat cadavrele în mașină.

Acasă, Kemper a făcut sex cu cadavrele și le-a fotografiat, după care le-a dezmembrat și a aruncat resturile umane în saci, la gunoi.

Aiko Koo avea doar 15 ani când Kemper a luat-o „la ocazie”. Criminalul în serie a strangulat-o și a violat-o, după care a dus cadavrul în apartamentul lui, unde a făcut sex cu el. Ulterior, Kemper a dezmembrat și acest cadavru și l-a aruncat la tomberon.

Kemper s-a întors să locuiască alături de mama lui. În 7 ianuarie 1973, Kemper a luat-o în mașină pe Cindy Schall, de 18 ani, pe care a dus-o în pădure, unde a împușcat-o și i-a transportat cadavrul înapoi acasă, ținându-l în dulap.

Kemper a așteptat să plece mama lui la muncă și a făcut sex cu cadavrul, după care l-a tăiat în bucăți în baie.

A aruncat resturile umane la gunoi, dar a păstrat capul, pentru a face sex cu el în mod repetat.

Alte victime ale acestuia au fost Rosalind Thorpe, de 21 de ani și Alice Helen Liu, de 20 de ani.

Ultimele două victime ale lui Kemper au fost mama lui și o vecină. Kemper a sunat apoi la poliție, unde a mărturisit crimele oribile.

După ce poliția i-a administrat „serul adevărului”, Kemper a recunoscut chiar și faptele de canibalism.

După condamnare, Kemper a cerut pedeapsa capitală, dar în 1973 aceasta fusese deja abolită în statul respectiv.

Kemper este închis de 40 de ani și a devenit un deținut model. Înainte ca un atac cerebral să-l lase invalid în 2015, Kemper a investit 5.000 de ore pentru a înregistra cărți audio pentru orbi.

Mai mult, acesta se ocupă de programarea deținuților la examenele psihiatrice și este descris drept un „maestru în arta ceramicii”.

Kemper, care are acum 70 de ani, a renunțat la audierile pentru eliberarea condiționată și spune că „este fericit cu viața lui din închisoare”.

Ed Kemper este unul dintre protagoniștii serialului „Mindhunters”, difuzat de Netflix, care explorează cele mai întunecate întâlniri ale anchetatorilor cu criminalii în serie din SUA.

Inchide