Motivul pentru care tinerii fac din ce în ce mai puțin sex: unul din trei este abstinent

Redactor:
Cristina Andrei
Motivul pentru care tinerii fac din ce în ce mai puțin sex: unul din trei este abstinent
Unul din trei tineri cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani este abstinent din punct de vedere sexual, iar aceștia au devenit atât de preocupați de Internet și de viața în online încât fac mai puțin sex decât cei din generațiile anterioare, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Glasgow.
Oamenii de știință au intervievat, timp de câte o oră, 2.300 de persoane și au descoperit că situația amoroasă a tinerilor este una extrem de complicată. Principalul motiv este reprezentat de mediul online și rețelele de socializare care, deși sunt considerate un ajutor în găsirea partenerului ideal, de fapt construiesc și mai multe bariere și împiedică o comunicare reală, informează Daily Mail. 
 
Potrivit rezultatelor cercetării, peste o treime dintre cei chestionați au declarat că au apelat la ajutor de specialitate în ceea ce privește viața intimă, în ultimul an, din cauza lipsei de interes pentru sex. În această situație s-au aflat, în proportții aproximativ egale, atât femeile cât și bărbații, iar, în total, procentul tinerilor care se abțin de la sex ajunge în Scoția la 28%, deci este de aproape două ori mai mare decât în Statele Unite. 
 
Experții arată că principala cauză este Internetul, timpul prea îndelungat acordat vieții în online și „efectul Facebook”, care îi face pe tineri să își dorească să comunice mai mult prin intermediul rețelelor de socializare decât față în față. O altă problemă ar fi și pornografia, care îi împiedică pe tineri să aibă o relație sexuală sănătoasă pentru că le construiește „așteptări nerealiste și dăunătoare”. 
Inchide