Muntele sinucigașilor, locul din Japonia în care oamenii vin să-și pună capăt zilelor

Redactor:
Marian Floranescu
Pădurea Aokigahara, situată la baza muntelui Fuji din Japonia, este cunoscută drept locul unde se sinucid cei mai mulți japonezi, scrie Daily Mail

Pădurea Aokigahara, situată la baza muntelui Fuji din Japonia, este cunoscută drept locul unde se sinucid cei mai mulți japonezi, scrie Daily Mail.

Autoritățile găsesc în vegetația densă de aici sute de cadavre în fiecare an și spun că multe altele zac nedescoperite, majoritatea fiind ale unor persoane care s-au spânzurat.

Geologul Azusa Hayano a studiat pădurea Aokigahara timp de peste 30 de ani, dar nici el nu-și poate da seama de ce atât de mulți oameni aleg să-și pună capăt zilelor aici. El spune că a descoperit în pădure peste 100 de cadavre în ultimii 20 de ani.

Hayano a chemat o echipă de jurnaliști ai site-ului de investigație Vice World pentru a filma și cerceta locul numit ””Jukai””(””marea de copaci””).

În filmul documentar realizat de cei de la Vice, Hayano le povestește cum dovezile lăsate în urmă printre copaci pot indica ce a fost în mintea unei persoane înainte de a-și lua viața sau dacă a ales să nu ia această decizie.

Filmarea începe cu o mașină abandonată la marginea pădurii, care are o hartă pe scaunul din față. Hayano spune că mașina se află acolo de trei luni. ””Cred că proprietarul mașinii a intrat în pădure și nu a mai ieșit””, adaugă el.

La intrarea în pădure, există un semn pus de Asociația pentru Prevenirea Sinuciderilor din Japonia, pe care scrie: ””Viața ta este un dar prețios primit de la părinți. Te rugăm, gândește-te la părinți, frați și copii. Nu ține problemele doar pentru tine. Vorbește despre ele și cu altcineva””.

””Nu sunt siguri întotdeauna dacă vor să se sinucidă, de aceea lasă semne, cum ar fi câteva firimituri de pâine, pe drumul ce duce spre interiorul pădurii. Asta îi va ajuta să se întoarcă în cazul în care se răzgândesc. Dacă urmărești semnele, vei găsi întotdeauna ceva la capătul lor. Fie un cadavru, fie dovada că cineva s-a răzgândit””, povestește japonezul.

După ce a urmărit o astfel de pistă, Hayano a găsit la capătul ei o păpușă care atârna de un copac cu fața un jos, ceea ce reprezintă un blestem în tradiția japoneză. Alte lucruri morbide găsite de japonez în timpul căutărilor sale au fost un mesaj de adio scris pe o bucată de lemn bătută în cuie pe scoarța unui copac, un manual al sinuciderii sau câteva ștreanguri.

La un moment dat, Hayano a dat peste un cort în care se afla un om tânăr care pretindea că venise în acel loc pentru a se relaxa. Geologul și-a dat însă seama că bărbatul se afla acolo cu gândul de a se sinucide, așa că i-a spus: ””Gândește-te de două ori înainte să faci acest pas. Fii pozitiv””.

Filmul se încheie cu descoperirea unui schelet care poartă încă îmbrăcămintea și încălțămintea de dinaintea comiterii suicidului.

Din punctul de vedere al lui Hayano, sinuciderea în Japonia s-a modificat de-a lungul anilor. Înainte era legată de onoare, fiind practicată cel mai des de samurai, prin ritualul numit ””harakiri””. Acum, ea este un semn al izolării sociale într-o lume din ce în ce mai modernă. ””Nu cred că există eroism în comiterea unui suicid””, adaugă japonezul.

Hayano crede că numărul tot mai mare de sinucideri este cauzat de un stil de viață solitar și sedentar, care a evoluat în paralel cu Internetul. ””În prezent, îți poți petrece întreaga viață on-line. Ceea ce contează însă cu adevărat sunt relațiile interumane. Socializarea înseamnă să te vezi cu celălalt față în față, să-i citești expresiile și să-i auzi vocea pentru a-i înțelege emoțiile, pentru a coexista””, încheie geologul.

 

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Ce trebuie să faci cu telefonul tău dacă treci de la Whatsapp la Signal sau...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Ce ascunde ultima cifră din CNP-ul tău. Puțini oameni știu asta
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Banii intră direct în cont: zeci de mii de români câștigă mai mult. Ministrul a...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
×
Inchide