Naveta spațială Orion va transporta astronauți pe un asteroid

Redactor:
Gândul
NASA speră ca naveta spațială Orion va putea transporta oameni într-o misiune pe un asteroid cel mai devreme în 2019

NASA speră că naveta spațială Orion va putea transporta oameniîntr-o misiune pe un asteroid cel mai devreme în 2019, scrie DailyMail. Orion a fost proiectată inițial pentru o viitoare misiune peLună, ca parte a proiectului Constellation, în valoare de 100 demiliarde de dolari, lansat de administrația Bush.

Obama a anulat „Constellation” anul trecut și a declarat căprogramul spațial al Americii se va orienta spre dezvoltarea detehnologii cât mai avansate pentru rachete. Însă, acum două luni,vechiul proiect al administrației Bush a fost revizuit și naveiOrion i s-a dat o nouă misiune – să faciliteze transportulastronauților pe Stația Spațială Internațională. Orion este testatăde NASA pe un sit special amenajat la Waterton Canyon. Nava nu esteterminată încă, doar interiorul fiind finisat până în prezent.

Cercetătorii de la NASA se gândesc să folosească naveta pentru oviitoare misiune umană pe un asteroid, poate chiar și pentru omisiune până pe unul din sateliții planetei Marte. Orion are unmodul special pentru echipaj și provizii, are energie electrică șisisteme speciale pentru siguranța astronauților. Primul zborspațial al navetei Orion este programat pentru 2013. (IoanaNicolescu)

Inchide