Noel Gallagher a depus plângere în justiție împotriva fratelui său Liam

Redactor:
Florin Badescu
Noel Gallagher a depus o plângere în justiție contra fratelui său Liam, care a spus în luna august că fratele său a mințit atunci când a vorbit despre motivele care au condus la destrămarea grupului britanic, informează femalefirst.co.uk.
Noel Gallagher a depus o plângere în justiție contra fratelui său Liam, care a spus în luna august că fratele său a mințit atunci când a vorbit despre motivele care au condus la destrămarea grupului britanic, informează femalefirst.co.uk.

Noel Gallagher a depus o plângere în justiție contra fratelui său Liam, care a spus în luna august că fratele său a mințit atunci când a vorbit despre motivele care au condus la destrămarea grupului britanic, informează femalefirst.co.uk.

Noel Gallagher a depus la tribunal un document de 14 pagini, ca răspuns la acțiunea inițiată în justiție, în august, de Liam Gallagher, în care acesta și-a acuzat fratele de calomnie.

Fostul solist al trupei Oasis susținea în luna august că fratele său, chitarist în aceeași trupă, a făcut declarații false referitoare la despărțirea grupului, inclusiv un comentariu potrivit căruia Liam s-a retras dintr-un concert pe care Oasis trebuia să îl susțină la V Festival din Marea Britanie, în 2009, deoarece era mahmur.

Liam a negat vehement afirmația potrivit căreia s-a retras de la concertul din cadrul V Festival din cauza consumului excesiv de alcool și a declarat că afirmațiile făcute de Noel reprezintă o minciună la adresa profesionalismului său.

Liam a spus atunci că a fost diagnosticat cu laringită înainte de acel concert, iar medicii i-au recomandat să își odihnească vocea. Noel Gallagher a recunoscut apoi într-un interviu radiofonic că fratele său avea într-adevăr laringită și se părea că această declarație va pune capăt disputelor în justiție dintre cei doi frați.

Însă Noel a depus o plângere în justiție împotriva fratelui său, la un tribunal londonez, pe 1 noiembrie, în care a făcut o serie de acuzații, ce ar putea să îl determine pe Liam să redemareze procesul inițiat în august, iar cei doi frați Gallagher ar putea să se întâlnească în sala de judecată în vara anului 2012.

În plângerea lui, Noel afirmă că declarația sa despre „mahmureala” fratelui său a reprezentat rezultatul stării de exasperare pe care a resimțit-o de-a lungul anilor, din cauza „comportamentului în general iresponsabil și deloc rezonabil” a lui Liam.

„Pârâtul a avut de-a lungul anilor multe probleme, nu doar cu vocea și în ceea ce privește alegerile făcute în viață. El și-a tratat fanii, și pe reclamant, cu o lipsă de respect, întrerupând concertele, părăsind scena, agresându-i și comportându-se iresponsabil”, se afirmă în plângerea depusă de Noel Gallagher.

Noel afirmă, totodată, că destrămarea trupei Oasis a început după o ceartă cauzată de dorința solistului Liam Gallagher de a-și prezenta articolele de îmbrăcăminte din linia lui vestimentară Pretty Green în timpul concertelor trupei din cadrul turneului „Dig Out Your Soul” susținut de trupa britanică. Liam susține că această declarație este falsă.

În plângerea pe care a depus-o în justiție, Noel afirmă că a refuzat într-adevăr asocierea liniei vestimentare Pretty Green în turneul trupei Oasis, însă acel refuz nu a venit în timp ce se certa cu Liam, ci a fost formulat într-o conversație purtată cu câțiva prieteni comuni.

În opinia sa, refuzul de a permite „publicitatea gratuită” a creat o stare de animozitate puternică între cei doi frați și a reprezentat un element major în decizia lui de a părăsi trupa Oasis.

Noel Gallagher a spus că „picătura care a umplut paharul” a venit odată cu un concert de la Paris al trupei Oasis, când Liam „și-a pierdut complet controlul”, cu câteva secunde înainte de a urca pe scenă. Potrivit plângerii depuse de Noel Gallagher, fratele său „a început să agite în mâini o chitară, ca pe un topor, și aproape că i-a distrus fața cu ea”.

Referindu-se la decizia sa de a-l da în judecată pe Noel, Liam declarase anterior: „Am încercat să rezolv acest conflict pe cale amicală, dar nu mi-a rămas decât soluția procesului. Tot ce vreau eu sunt niște scuze”.

Purtătorul de cuvânt al solistului britanic, a declarat duminică: „După ce Noel și-a cerut scuze, cazul se află de acum în mâinile avocaților”.

De atunci, cei doi frați nu au mai vorbit niciodată unul cu celălalt. Noel a înregistrat primul său album solo, intitulat „Noel Gallagher’s High Flying Birds”, iar Liam Gallagher și ceilalți membri din Oasis au format o nouă trupă, denumită Beady Eye.

Oasis s-a format în Manchester, Marea Britanie, în 1991, sub numele inițial The Rain. Trupa a cunoscut succesul după lansarea albumului „Definitely Maybe”, în 1994, în plină eră a muzicii pop britanice. Trupa Oasis a vândut peste 60 de milioane de albume în toată lumea, a avut opt piese pe primul loc în topurile din Marea Britanie și a câștigat 15 premii NME, cinci BRIT Awards, nouă Q Awards și patru MTV Europe Music Awards.

Inchide