Noi metode prin care ești spionat în mediul virtual

Noi metode prin care ești spionat în mediul virtual
Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 24/04/2012, 23:44

Persoanele care navighează pe internet trebuie să se obișnuiascăcu gândul că și-au pierdut intimitatea. Mai mult, ele sunt spionateonline prin noi metode de supraveghere șitehnologii avansate. Forbes a realizat un material în care prezintă câteva maniereîn care ni se încalcă intimitatea, relatând că „se poate și mairău”.

  • Recunoaștere facială: Rețele precum Facebookși Picassa ne oferă deja astfel de opțiuni. Prin serviciul de”recunoaștere facială”, avem ocazia să ne etichetăm prietenii înpropriile fotografii. În 2009, Google a lansat aplicația Goggles,care voia, în primă instanță, să transfere această recunoașterefacială în viața de zi cu zi. În final, au decis că această opțiunea aplicației ar fi invadat prea mult intimitatea persoanelor vizateși nu a mai ajuns să fie implementată. În schimb, acest serviciu sefolosește deja de către secții de poliție din SUA prin carepolițiștii pot fotografia infractorii pentru a le verificaidentitatea. Forbes exemplifică numind Google Street View, serviciucare nu era admis în urmă cu câțiva ani, însă care acum este foartecunoscut și des accesat.
  • Cipurile care se pot implanta în orice:Oamenii de știință care lucrează pentru compania IBM preziceauastfel de cipuri din 2007. Fizicianul Jeff Jonas spunea că acestecipuri vor fi atât de ieftine încât se vor regăsi în orice:”obiecte de toate mărimile și formele marcate cu aceștitransmițători”. Aceste cipuri RFID (identificare prin frecvențăradio) sunt benefice pentru afaceri pentru că ajută la urmărireabunurilor. Obiectele personale vor fi imposibil de pierdut datorităacestor dispozitive. Forbes citează cazul unui hotel, al cărui numenu a fost dezvăluit, care a dotat prosoapele și halatele de baie cuastfel de transmițători. Potrivit Reuters, un hotel din Hawaii araportat că numărul prosoapelor furate a scăzut de la 4.000 la 750în decurs de o lună, economisind 16.000 de dolari.
  • Și mașinile sunt „sub control”: Pe lângăindustria camerelor de luat vederi care țin sub control vitezomaniiși pe cei care trec pe roșu la semafor, există și astfel de”spioni” în interiorul mașinii. O companie de asigurări a realizato aplicație pentru iPhone prin care șoferii își vor putea corectadeprinderile proaste de la volan. Inventatorii acestei aplicațiideclară că nu vor transmite informații terților despre locațiamașinii. De altfel, poliția daneză a realizat că numeroase GPS-uriinclud dispozitive de depistare a poziției geografice.
  • Reacțiile și comentariile vin în timp real: Cuajutorul rețelelor de socializare, cunoscuții și nu doar ei pot săposteze tot felul de replici, comentarii și critici la oriceinformații pe care le-ai făcut publice. Se inventează rețele noi desocializare care ne vor putea dezvălui identitatea prin simplaprezență, un fel de perete Facebook în viața reală. Un astfel deexemplu există deja pentru mașini, aplicația numindu-se „bump”, orețea de socializare pentru placa de înmatriculare a mașinii.Oamenii înscriși pe „bump” vor putea să îți dea note pentru manieraîn care conduci în timp real.
Închisoare cu executare pentru un patron de televiziune din România: ”Avea o frică în oase...
HOROSCOP. Această zodie va fi părăsită astăzi de partenerul de viață
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal...
Motivul real pentru care Roxana Nemeș s-a căsătorit cu Cătălin Hagima. A fost obligată să…
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscop joi, 23 septembrie 2021. O zodie își poate schimba locul de muncă
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Cele mai bune SUV-uri mici. NOI sau RULATE, mașinile astea merită fiecare bănuț
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
„China a răspândit Covid-19 cu bună știință și a anunțat restul lumii foarte târziu“. Acuzațiile...
HOROSCOP. Această zodie va fi părăsită astăzi de partenerul de viață
MISTERUL celebrului CRANIU cu urechi a fost în sfârșit ELUCIDAT după sute de ani. „Este...
Cele mai ciudate marcaje de pe șoselele României. Localnicii se minunează de apariția lor
Prințul Harry și Meghan Markle, decizie surpriză la final de 2021. Ce vor să facă...
PORTUL Constanța își REPARĂ șalupele, prin procedură SIMPLIFICATĂ, la Sorena S.A.
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
SCENARIUL ROȘU! Lista a fost actualizată și poate fi consultată aici. Ce devine STRICT INTERZIS
Bill Gates pregătește o super lovitură! La ce s-a mai gândit miliardarul american
Ioniță de la Clejani, lacrimi amare după ce a aflat că Viorica este bolnavă. „Ea...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...