Noile metode de protecție: de la inelul contraceptiv la implant biodegradabil

Redactor:
Mădălina Chițu
Noile metode de protecție: de la inelul contraceptiv la implant biodegradabil
Luarea în greutate, durerile de cap, senzația de greață sau dereglările hormonale sunt câteva dintre efectele secundare ale contraceptivelor orale. Experții din domeniu caută însă soluția ideală pentru a preveni o sarcină nedorită fără prea multe efecte secundare, informează site-ul revistei Time.

Luarea în greutate, durerile de cap, senzația de greață saudereglările hormonale sunt câteva dintre efectele secundare alecontraceptivelor orale. Experții din domeniu caută însă soluțiaideală pentru a preveni o sarcină nedorită fără prea multe efectesecundare, informează site-ul revistei Time. gândul prezintăcâteva dintre anticoncepționalele viitorului. Acestea vor filansate pe piață cel mai devreme până la sfârșitul anului 2011.

♦Cercetătoriiamericani vor să scoată pe piață un inel contraceptiv care va oferiprotecție împotriva sarcinilor nedorite timp de un an de zile.”Acesta este introdus în vagin și lăsat acolo timp de un an. Pepiața farmaceutică există deja un astfel de produs, dar acestatrebuie înlocuit lunar, iar riscul unei sarcini nedorite estedestul de mare din cauza neglijențelor”, spune dr. RegineSitruk-Ware, de la Centrul de Cercetare Biomedical din SUA. Noulinel contraceptiv va fi lan­sat pe piață cel mai târziu în anul2013, potrivit producătorului.

♦Diafragma din silicon este o alternativă la diafragma clasică.Potrivit repre­zentanților companiei producătoare, acest tip dediafragmă acoperă colul ute­rin și blochează trecereaspermato­zoizilor către uter și trompele uterine. Pro­dusulservește ca suport pentru sub­stanțele spermicide. Această metodăcontraceptivă urmează să fie lansată pe la sfârșitul anului2011.

♦Implantul contraceptiv biodegradabil cu eliberare hormonală în timpar putea preveni o sarcină timp de trei ani, susțin experții. Acestimplant contraceptiv este practic o tijă subțire, de 40 mm lungimeși 2 mm diametru, fabricat dintr-un plastic flexibil ce seintroduce sub piele pe partea interioară a brațului. Inserțiaacestuia necesită anestezie locală și poate fi eliminat oricând dinorganism înainte de „expirarea termenului de garanție”.

♦Pastilele contraceptive ar putea fi înlocuite de un gel, care areaceleași proprietăți ca pilula, respectiv previne o sarcinănedorită. Potrivit oamenilor de știință americani, gelul se aplicăpe piele o dată pe zi, pentru a elibera în organism hormonii careinhibă reproducerea. „Doza optimă pentru ca această metodă să aibăefect este de 3 miligrame de gel, care este aplicat pe piele osingură dată pe zi. Tratamentul este același ca în cazulpas­tilelor: pacientele fac pauză de șapte zile, după 21 de zile deadministrare”, explică dr. Ruth Merkatz, coordonatorul studiului.Gelul ar putea fi lansat peste cinci ani.

32 la sută dintre adolescente folosescanticoncepționale

Potrivit unui studiu paneuropean inițiat de Bayer ScheringPharma, realizat on-line pe un eșantion de 24.320 de femei din 18țări, în România pilula este utilizată de 14 la sută dintre femeileactive sexual, iar dintre acestea, 73 la sută s-au declarat foartemulțumite că au ales această metodă contraceptivă. De asemenea,procentul femeilor care au început să folosească pilulacontraceptivă între 15 și 19 ani a ajuns la 32 la sută. Procentulfemeilor cu vârstele cuprinse între 20 si 24 de ani care au indicatpilula contraceptivă ca fiind cea mai folosită metodă decontracepție este de 37 la sută.

Inchide