Noua vedetă a Grădinii Zoologice Oradea, un pui de cămilă cu două cocoașe – GALERIE FOTO

Redactor:
Vasile Magradean
Noua vedetă a Grădinii Zoologice Oradea, un pui de cămilă cu două cocoașe – GALERIE FOTO
Un pui de cămilă cu două cocoașe, în vârstă de un an, este noua vedetă a Grădinii Zoologice din Oradea. Puiul a fost adus de la Grădina Zoologică din Miskolc, Ungaria, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Administrației Domeniului Public (ADP) Oradea transmis, vineri, cămilele cu două cocoașe (bactriene) sunt o specie amenințată cu dispariția și vin din zona centrală a Asiei, din deșertul Gobi și Taklamakan.

„Blând și haios, puiul de cămilă are vârsta de un an, este mascul și s-a acomodat foarte repede în țarcul pregătit special la Zoo Oradea. Cămilele cu două cocoașe (bactriene) sunt o specie critic amenințată cu dispariția și vin din zona centrală a Asiei, din deșertul Gobi și Taklamakan. Un număr mic de cămile bactriene se mai găsește și în Kazakhstan și Pakistan, fiind doar 800 de exemplare în sălbăticie. Animalele din această specie sunt mari și greoaie, au lungimea corpului de 2,5-3 metri, înălțimea de 1,8-2,1 metri, greutatea de 450-600 kg și lungimea cozii de 50-58 cm. Au cocoașe drepte, mult mai țuguiate decât cele ale cămilelor sălbatice sau domesticite. În general, sunt animale pașnice și foarte rar se întâmplă să afișeze un comportament agresiv”, se arată în documentul citat.

Directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, a subliniat că preocuparea instituției pe care o conduce este să facă Grădina Zoologică tot mai atractivă, motiv pentru care sunt aduse aici cât mai multe animale din specii pe care nu le deține.

„Colaborăm permanent cu grădini zoologice din țară, dar și din străinătate. De mulți ani, nu am avut cămilă în Grădina Zoologică din Oradea”, a precizat Andrica.

Cămila este un animal erbivor, mănâncă plante spinoase, iarbă uscată și petrece 8-12 ore pe zi păscând și tot atâtea rumegând. Cămila poate bea în 10 minute o cantitate de 100 de litri de apă, rezerva de apă acumulată în stomac putând atinge o cantitate între 100 și 150 litri, suficientă pentru două săptămâni.

Tags:
Inchide