• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Noul solist al trupei Iris

Noul solist al trupei Iris
Cântărețul Rafael este noul solist al Iris, înlocuindu-l pe Toni Șeicărescu, după ce acesta a ales să se despartă amiabil de formație, a declarat pentru MEDIAFAX agentul trupei, Dan Măciucă.

Cântărețul Rafael este noul solist al Iris, înlocuindu-l pe Toni Șeicărescu, după ce acesta a ales să se despartă amiabil de formație, a declarat pentru MEDIAFAX agentul trupei, Dan Măciucă.

„A fost o despărțire amiabilă. Noi de la început am căzut de acord să încercăm să conviețuim și să mergem mai departe. În momentul acesta, considerăm că e mai bine să ne oprim”, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX impresarul trupei Iris, Dan Măciucă.

El a mai menționat că Rafael – care a făcut parte din Flash Band – a fost ales în rolul de solist al trupei Iris deoarece are „o voce și o prezență scenică mai potrivite”.

De asemenea, acesta a declarat că Toni Șeicărescu va fi invitat în continuare să cânte alături de formație, la diferite concerte.

Prima apariție a lui Rafael ca solist al trupei Iris va fi într-un concert care va avea loc pe 12 iulie, la Vama Veche.

Iris are în plan și un turneu național, care va debuta pe 21 iulie și va cuprinde zece orașe.

Pe 3 septembrie 2012, Cristi Minculescu a fost înlocuit în rolul de solist al trupei Iris de Toni Șeicărescu, potrivit unui anunț postat pe site-ul oficial al formației. Toni Șeicărescu este cunoscut pentru colaborarea sa cu formația Direcția 5.

Decizia lui Cristi Minculescu de a părăsi trupa Iris i-a uimit pe membrii formației, după cum a declarat, pe 28 august 2012, pentru MEDIAFAX, Nelu Dumitrescu. „Am rămas toți surprinși. Îl cunosc pe Cristi (Minculescu, n.r.) de ani de zile. Ne-a chemat într-o zi și ne-a spus că nu mai vrea să cânte”, a declarat atunci Nelu Dumitrescu. „A spus că în țara asta nu se poate cânta așa, că el are nevoie de bani mulți și că nu e mulțumit de ce câștigă”, a mai spus bateristul.

Nelu Dumitrescu a declarat că alegerea de a-l înlocui pe Cristi Minculescu cu Toni Șeicărescu a fost luată în urma votului unanim al membrilor rămași în trupă. „Toți s-au gândit la el, pentru că este un fan Iris”, a spus Dumitrescu. „Iris nu este nici formația mea, nici a lui Cristi Minculescu, este a poporului acestuia”, a adăugat Nelu Dumitrescu.

Totodată, Nelu Dumitrescu a subliniat atunci faptul că era pentru a treia oară când Cristi Minculescu părăsea trupa Iris. În 1982, Cristi Minculescu a plecat din Iris ca să cânte cu o altă formație, Voltaj, dar s-a întors. Același lucru s-a întâmplat și în 1990, când Minculescu a plecat în Elveția, dar a revenit în Iris.

Ultimul concert al trupei Iris cu Cristi Minculescu a avut loc pe 2 septembrie, în curtea Castelului Banffy din comuna clujeană Bonțida.

Pe de altă parte, Cristi Minculescu a declarat, pe 18 octombrie anul trecut, la emisiunea „CanCan TV”, că a părăsit Iris pentru că nu a mai găsit un numitor comun în ceea ce privește activitatea viitoare a trupei, dar și pentru că efortul pe care trebuia să îl facă era mult prea mare raportat la partea financiară.

El a precizat că a fost nemulțumit că nu era protejat din punct de vedere financiar în urma perioadei în care a avut probleme de sănătate. În 2009, Cristi Minculescu a aflat că suferă de o boală ereditară – polichistică hepato-renală -, fapt pentru care a avut nevoie de un transplant de ficat. Atunci, soția lui i-a donat o bucată din ficatul ei.

Ulterior, Cristi Minculescu a anunțat că noua sa trupă se numește Lotus.

Iris a sărbătorit 35 de ani de carieră la sfârșitul lunii iunie 2012, printr-un concert care a avut loc în Piața Constituției din București, la care a fost invitată și Felicia Filip. Noul album – „Iris – O lume doar a lor – 35 de ani” – a fost lansat cu ocazia show-ului aniversar.

Una dintre cele mai longevive și iubite formații românești, trupa Iris a făcut istorie în rockul autohton timp de trei decenii și jumătate.

Decorați cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler în octombrie 2007, membrii trupei Iris au evoluat, de-a lungul carierei lor muzicale, în fața a peste 9 milioane de oameni, în peste 5.000 de concerte. În 2007, ei au sărbătorit 30 de ani de existență pe Aeroportul Băneasa, unde au cântat în fața a peste 15.000 de fani, un record autohton greu de egalat.

Un an mai târziu, în 2008, veteranii muzicii rock au primit discul de aur pentru vânzările albumului „Cei ce vor fi” și discul de platină pentru albumul „Maxima”, fiind premiați și în fața publicului a doua zi, la concertul Iris Aeterna susținut la Teatrul Național București. Tot în 2008, Romanian Music Awards a consemnat alte două premii câștigate de Iris: Best Live și Best Rock – „Cei ce vor fi”.

După transplantul de ficat suferit de Cristi Minculescu în 2009, pe 6 iunie al aceluiași an, Iris și-a făcut prima apariție la Romanian Music Awards, pentru a fi recompensată cu Most Wanted Award. Acesta a fost un preambul pentru concertul de revenire susținut pe 8 octombrie 2009, la Sala Polivalentă în Capitală, în fața a peste 7.000 de persoane. Cu ocazia acestui spectacol a fost lansată și „Integrala Iris”, un box set cuprinzând întreaga discografie a trupei. Anul 2010 a însemnat lansarea albumului Iris „12 Porți”, marcată printr-un concert la Sala Palatului din București.

 

 

×

Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, declarații de ulltimă oră la sediul MAI

Publicată de Gandul pe Luni, 30 martie 2020
Gândul LIVE!
Inchide