O ipoteză surprinzătoare: a demonstrat Einstein că FANTOMELE EXISTĂ?

O ipoteză surprinzătoare: a demonstrat Einstein că FANTOMELE EXISTĂ?
Publicat: 23/04/2012, 19:33
Actualizat: 18/12/2012, 16:22

Livescience scrie că, în ciuda faptului că vânătorii de fantome se chinuie de zeci de ani să le demonstreze existența, încă nu sunt dovezi palpabile că ar exista fantome. Totuși, mulți cred că Albert Einstein a demonstrat deja că acestea ar trebui să existe.

Pe lângă teoria relativității, Einstein s-a preocupat și de conservarea energiei. El a demonstrat că mărimea energiei din univers rămâne constantă în orice moment, că energia nu poate fi creată sau distrusă.

„Ce se întâmplă cu energia oamenilor când mor? Dacă ea nu poate fi distrusă, acest lucru înseamnă, conform lui Einstein, că se transformă într-o altă formă de energie. Ce este această nouă energie? Ar putea fi o fantomă?”, se întreabă cercetătorul John Kachuba, în cartea sa, „Ghosthunters” („Vânătorii de fantome”).

Această idee e prezentată drept dovadă a existenței fantomelor, pe aproape toate forumurile de specialitate, scrie Livescience. „Albert Einstein a demonstrat că energia nu dispare, ci se schimbă într-o altă formă. Cât trăim, avem energie electrică în corp. Ce se întâmplă cu această energie, care ne permite nouă să respirăm și inimii noastre să bată, după ce murim? Nu există niciun răspuns”, se arată într-un post de pe site-ul Tri County Paranormal.

Livescience îi contrazice pe vânătorii de fantome

Livescience scrie, însă, că răspunsul este „foarte simplu și deloc misterios”: această energie este eliberată în mediul încojurător, la fel cum se întâmplă cu energia tuturor organismelor vii, după ce mor.

Când o persoană moare, cantitatea de energie înmagazinată în corpul său este eliberată sub formă de căldură și transferată organismelor care consumă cadavrele noastre: animalele sălbatice (dacă nu suntem îngropați), respectiv bacteriile și plantele (dacă suntem îngropați). Dacă suntem incinerați, energia este eliberată sub formă de căldură și lumină, mai scrie Livescience.

Când noi mâncăm animale sau plante moarte, consumăm energia lor și o convertim pentru a o folosi. Când digerăm hrana, aceasta este metabolizată, iar reacțiile chimice eliberează energia care a fost folosită de animal pentru a se mișca, reproduce etc. „Această energie nu există sub forma unei mingi strălucitoare, fantomatice și electromagnetice. Este vorba, de fapt, despre căldură și energie chimică”, notează site-ul.

Mulți vânători de fantome susțin că pot „detecta” câmpurile energetice create de fantome. Livescience scrie că, deși procesele metabolice ale oamenilor și ale altor organisme vii generează un curent electric de joasă intensitate, acest lucru nu se mai întâmplă după moarte. Fiindcă sursa de energie se oprește, se oprește și curentul electric, la fel ca un bec care nu mai luminează dacă apăsăm pe întrerupător, scrie Livescience.

Sursa notează că „energiei” lăsate în urmă de organisme după ce mor îi sunt necesari ani întregi pentru a fi transferată către alte organisme, sub formă de hrană. În plus, această energie nu are o formă care să fie detectată de aparatele folosite de vânătorii de fantome, cum ar fi detectoarele de câmp electromagnetic.”Vânătorii de fantome care susțin că teoriile lui Einstein reprezintă o bază solidă dau dovadă de o înțelegere redusă a fenomenelor fizice. Fantomele ar putea exista, dar acest lucru nu poate fi dovedit prin legile fizicii sau teoriile lui Eisntein”, conchid jurnaliștii.

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
Strigăt disperat la Măruţă: 'Aşteptăm de ieri salvarea. E grav'
Gigi Becali plânge în hohote în fața preoților! Imagini tulburătoare cu miliardarul, în cadrul unui...
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Ea este femeia care i-a luat mințile lui Ion Țiriac. Miliardarul în vârstă de 82...
Fotbalistul lui Dinamo, înjunghiat cu sabia de interlopul `Fane Căpățână`, lider al antivacciniştilor: `De ce...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Care e, de fapt, zodia binecuvântată de Dumnezeu
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
A cumpărat o mașină nouă care a ruginit după doi ani. Instanța i-a acordat daune...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Dan Bittman: „Nu există niciun scenariu roșu în Timișoara. Este o minciună sinistră”
Strigăt disperat la Măruţă: 'Aşteptăm de ieri salvarea. E grav'
Apariție SURPRIZĂ într-o pădure din GIURGIU. Un cameraman de ocazie a înregistrat tot
Denise Rifai, ULUITOR în propria emisiune! Dezvăluiri FABULOASE. Ce a făcut la MISA, la 'spirală'...
BOMBĂ! Dan Bittman, anunț ȘOC: ‘Să văd dacă sunt un dobitoc’
Un CONSILIER din PORTUL Constanța a fost numit ȘEFUL companiei naționale de AUTOSTRĂZI!
Actori talentați pe care ți-i aduci aminte, dar pe care nu știi cum îi cheamă
Vestea care cutremură Europa: Lovitură devastatoare pentru Angela Merkel. Ce va urma?
BOMBA zilei de la PFIZER! Adio, vaccin! Veste șoc pentru toată lumea
Simona Halep i-a impus condiții speciale lui Toni Iuruc. Știa doar familia, dar acum știu...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...