Razvan Tupa
17.08.2019
Magazin

O marcă de bere este criticată pentru că a preluat numele unei insule afectate de teste nucleare

O marcă de bere este criticată pentru că a preluat numele unei insule afectate de teste nucleare
O companie producătoare de bere din Texas este criticată după ce a lansat o băutură care poartă numele unei insule cunoscute pentru teste nucleare și pentru contaminarea care a urmat exploziilor experimentale din Insulele Marshall, arată Associated Press.

Compania Manhattan Project Beer este acuzată de locuitorii din Insulele Marshall care au fost expuși suferit din cauza expunerii la radiațiile emise după experimentele americane care au durat din 1946 până în 1958, The Pacific Daily News reported Thursday.

Conducerea și locuitorii Republicii Insulelor Marshall s-au opus lansării bereii numite Bikini Atoll, o zonă din arhipelag care nu poate fi locuită nici în zilele noastre.

Numele băuturii este considerat jignitor față de suferința celor care încă mai resimt efectele radiațiilor și după decenii întregi, au arătat locuitorii insulelor.

Compania a lansat mai multe beri care au nume inspirate din domeniul armelor nucleare, între acestea numărându-se Half-life, Plutonium-239, Particles Collide și 10 Nanoseconds.

„Berea noastră cu numele Bikini Atoll nu a fost creată ca să ironizeze sau să trivializeze testele nucleare care au avut loc în Insulele Marshall” a încercat să explice compania care susține că intenția ei este „să ofere ocazia conștientizării impactului și implicațiilor la scară mare”. Cu toate acestea, descrierea oficială a berii Bikini Atol nu pomenește de testele nucleare.

După ce s-a plâns că a primit mesaje care pot fi descrise ca „hărțuire majoră și amenințări cu moartea”, reprezentanții companiei au spus că nu vor mai face alte declarații.

Berea nu este primul produs comercial care preia numele atolului Bikini. În 1946, designerul francez Louise Reard a dat numele costumului de baie pe care l-a lansat la patru zile după detonarea primei bombe.

 

Tags:
×
Inchide